Sultingas jautienos troškinys su kuskusu ir džiovintais vaisiais iš socialinių tinklų istorijų keliauja ir į tinklaraštį. Paprastas, bet neprastas receptas tiks visos šeimos nariams. Nors apklausos metu prisipažinote, kad dauguma jūsų džiovintų vaisių vis dėl to su mėsos patiekalais nemėgsta arba tiesiog taip negamina, bet ta pati apklausa parodė, kad dauguma Jūsų labai dažnai gamina iš kruopų. Ir štai mėsos bei kruopų receptas – sultingas jautienos troškinys su kuskusu ir džiovintais vaisiais. Išvaizda jūsų nenustebinsiu (na, čia juk kruopos), tačiau skonių prasme – šis patiekalas yra puikus. Sotus, šildantis ir labai greitai pagaminamas. Vietoj kuskuso tikrai galima naudoti bulgur kruopas (tik pavirti teks truputį ilgiau, apie 10-15 minučių) bei visas kitas kruopas ar makaronus.
Kruopų gerbėjus siūlau dar kartą atsiversti šiuos receptus:
Grikių košė su cukinijomis ir rūkytu varškės sūriu
4 porcijos
30 min
Reikės:
200 g brandintos jautienos nugarinės
100 g kuskuso kruopų
80 g džiovintų uogų ir vaisių mišinio
1 vnt morkos
1 vnt svogūnas
5 g kuminų ir ciberžolės mišinio
3 vnt česnako skiltelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 v.š. kepimo aliejaus
Nuplaukite džiovintus vaisius ir uogas. Užpilkite 200 ml verdančio vandens ir palikite brinkti 5 minutes. Nukoškite ir pasmulkinkite.
Morką nuskuskite ir sutarkuokite stambiai. Svogūną smulkiai supjaustykite, o česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais.
Jautieną supjaustykite 1×1 cm dydžio gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.
Puode įkaitinkite aliejų. Suberkite jautieną ir kepkite ant vidutinės kaitros apie 5 minutes. Suberkite tarkuotą morką, svogūnus ir kepkite dar 2 minutes. Įdėkite prieskonių mišinį. Suberkite kuskusą ir džiovintus vaisius. Išmaišykite ir užpilkite 500 ml verdančio vandens arba sultinio. Sumažinkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes, vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Jei reikia -įpilkite vandens. pagardinkite druska ir pipirais.