
Sumuštiniai su keptomis kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu labiau mamų nei vaikų patiekalas, bet tinklaraščiui reikia pasirūpinti ir savo gurmanėmis mamomis.
Kaip gimė sumuštiniai su keptomis kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu? Ogi, namuose vis dar turėjau kriaušių, šaldytuvo kampelyje tūnojo pelėsinis sūris, o ir duona skrudinimui kažkur džiuvo.
Sūru, saldu, gaivu ir tikrai skanu.
15 min
4 sumuštiniams reikės:
1 didelė kriaušė
1 v.š. sviesto
70-80 g mėlyno pelėsinio sūrio (ar kito mėgstamo sūrio)
4 a.š. agavų sirupo (arba medaus)
4 riekelės duonos skrudinimui
Duoną paskrudinkite orkaitėje ar keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Mes turime elektrinę grilinę, todėl duoną sėkmingai skrudiname ten.
Kriaušę, išėmę sėklas, supjaustome riekelėmis ir iš abiejų pusių keptuvėje apkepame su šaukštu sviesto.
Ant karštos duonos riekės tepame sūrį, dedame apkepusias kriaušes ir pašlakstome šaukšteliu agavų sirupo.
