Sūrio pyragas su mažai angliavandenių

Sūrio pyragas su mažai angliavandenių yra skanus ir sveikas desertas, kuris puikiai tinka tiems, kurie siekia sumažinti angliavandenių suvartojimą arba laikosi atitinkamos dietos. Šis pyragas gali būti mėgstamas tiek tų, kurie nori gyventi sveikiau, tiek ir tų, kurie mėgsta sūrio pyragus.

Ir taip vieną dieną gimė meilė sūrio pyragams. Puriems ir minkštučiams kaip debesėliams, gaiviems ir saldinantiems niūras dienas, nuostabiems ir vaizdu, ir skoniu…

Šį kartą dalinuosi mažiau angliavandenių turinčia, kasdieniškesnia, tačiau dėmesio tikrai verto sūrio pyrago versija. Tai vienas tų desertų, kuriuos valgant nejauti sąžinės graužimo dėl kiekvieno gabalėlio.

Pyrago pagrindą kepiau iš Alvo migdolų miltų, itin skanaus jų žemės riešutų kremo, keto mityboje itin mėgiamo eritrolio, trupučio sviesto ir ūkininkų įsigytų kiaušinių, o įdarui pasirinkau kreminę varškę, maskarponės sūrį, grietinėlę, kiaušinius, žodžiu, viską, kad pyragas išliktų gardus.

Patarimai, pastebėjimai… Produktai (kreminis sūris, maskarponė, grietinėlė ir kiaušiniai) turi būti kambario temperatūros, kad gautųsi kreminė tekstūra ir viskas gerai susimaišytų.

40 min + stingimo laikas

Padui reikės:

160 g migdolų miltų (Alvo)

65 g tirpinto sviesto

2 v.š. žemės riešutų kremo (Alvo)

1 kiaušinio

1 a.š kepimo miltelių

2 v.š mėgstamo saldiklio (naudojau Alvo eritritolį)

Įdarui:

400 g kreminės varškės

250 g maskarponės sūrio

4 v.š. saldiklio (naudojau Alvo eritritolį)

100 ml plakamosios grietinėlės

4 kiaušinių

Gaminame sūrio pagrindą: kiaušinį išplakame su saldikliu, įmaišome ištirpintą sviestą, žemės riešutų kremą. Į masę sudedame migdolų miltus, kepimo miltelius. Išmaišome.

Gauta mase išklojame kepimo formos dugną.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.

Iškeptą pagrindą išimame iš orkaitės ir leidžiame pravėsti, kol gaminsime įdarą.

Baltymus išplakame atskirai nuo trynių. Dubenyje iki vientisos masės sumaišome kreminę varškę, maskarponę, saldiklį, grietinėlę ir kiaušinių trynius. Įmaišome atskirai išplaktus baltymus.

Atkerpame 2 dvigubus kepimo folijos lakštus (tokio dydžio, kad įrėmintų kepimo formą). Folijos lakštus sudedame vieną ant kito, suformuodami pliuso ženklą, uždedame kepimo formą ir foliją užlankstome iki pat formos viršaus.

Įdarą supilame ant atvėsusio pagrindo. Kepimo formą įstatome į didesnį ir gilesnį kepimo indą. Į pastarąjį įpilame verdančio vandens tiek, kad iki pusės apsemtų formą su pyragu.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, kol pyragas sutvirtės – viduriukas gali ir nebūti standus. Iškepus pyragui, ištraukiame jį iš orkaitės, išpilame vandenį, nulupame foliją ir grąžiname atgal į orkaitę pravertomis durelėmis.

Atvėsusį dedame į šaldytuvą bent 6 valandoms arba nakčiai. Patiekiame atvėsintą.

Sūrio pyragas su mažai angliavandenių

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be kiaušinių
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos