Sūrio pyragas su parmezanu yra mano mėgstamiausias desertas.
Šį lengvą, purų ir parmezanu gardintą pyragą kepiau šv.Velykoms, bet dalinuosi su tikslu, kad šio gėrio gabalėliu pavaišinsite mamas artėjančios jų šventės proga.Tai mano antrasis pyragas su parmezanu ir koks dešimtasis sūrio pyragas (ne paslaptis, kad sūrpyragių paslapčių truputį išmokau iš keksiukų karalienės Liucijos Rimgailės), todėl, nors pyragą galima kepti paprastai, bet šį kartą viliuosi, kad išbandysite ir kepsite jį karšto vandens garų vonelėje.
Sūrio pyragas su parmezanu tikrai gali tapti ir jūsų šeimos mėgstamiausiu desertu, tik suteikite jam galimybę.
1 val 20 min + stingimo laikas
Reikės:
250 g lengvai sūrių krekerių
40 g cukraus
30 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
200 g lydyto sviesto
1/3 citrinos žievelės
Įdarui:
400 g rikotos sūrio
400 g kreminio sūrio (rinkausi light versiją)
70 g smulkiai tarkuoto parmezano
4 kiaušinių
200 g cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
1/3 tarkuotos citrinos žievelės
Krekerius sutrupiname ir sumaišome su lydytu sviestu, cukrumi, citrinos žievele. Masę sudedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir dedame dedame 15 min į šaldytuvą.
Įdaro ingredientus sudedame į dubenį ir gerai išmaišome, neperplakame, neįoriname.
Kepame “karšto vandens” vonelėje 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių, kol šonai šiek tiek paruduos. Pyragui leidžiame atvėsti ir dedame nakčiai į šaldytuvą.
Kaip atrodo mano “garų vonelė”? Atkerpu 2 dvigubus kepimo folijos lakštus (tokio dydžio, kad įrėmintų mano kepimo formą). Folijos lakštus sudedame vieną ant kito, suformuodami pliuso ženklą, uždedame kepimo formą ir foliją užlankstome iki pat formos viršaus, kad vanduo neprassunktų į pyragą. Kepimo formą įstatau į didesnį ir gilesnį kepimo indą (dažniausiai statau į didelę ketaus keptuvę). Į pastarąjį įpilu verdančio vandens tiek, kad iki pusės apsemtų formą su pyragu.