Sveikesni “Fish and Chips” vaikams, suaugusiems, skanūs, sotūs, tinkantys į pietų dėžutės.
Šią savaitę jau truputį užsiminiau apie savo pusseserę iš Anglijos. Taigi ji man kažkada pasakojo, jog Anglijoje itin populiarus patiekalas “Fish and Chips”. O aš lyg kokia urvinė moteris niekada šio patiekalo neragavau. Na, žuvies aš nemėgstu, o ir riebaluose keptas maistas manęs nevilioja, bet paragauti kažko panašaus norėjau, taigi taip ir atsirado šie sveikesni “Fish and Chips”
40 min
2 porcijos
Reikės:
saldžiosios bulvės (-ių)
šaldyta menkės išpjova (arba kita žuvis)
2 v.š. avižinių miltų
šalto mineralinio vandens
druskos, mėgstamų prieskonių
Bulves nulupame, supjaustome šiaudeliais ir apipilame šaltu vandeniu pusvalandžiui. Nusausiname ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių (priklauso nuo orkaitės ir bulvių šiaudelių storio). Pagardiname druska.
Žuvį atšildome, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Į dubenį dedame miltus, druskos, prieskonių, pilame mineralinį vandenį, kol tešla pasidaro reikiamos lipnios konsistencijos. Žuvį apvoliojame tešloje ir kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu riebalų. Galima kepti ir orkaitėje kartu su bulvėmis.