Švelnus vištienos karis su mėgstamomis daržovėmis puikiai sušildys žvarbesnę dieną. O ir gaminimo procesas tikrai nenuvargins. Puikiai dera su ryžiais, ryžių ar paprastais makaronais.
Švelnus vištienos karis pagaminamas per 30 minučių.
4 porcijoms reikės
Reikės:
400 g smulkiai juostelėmis supjaustytos vištienos file ar šlaunelių mėsos
mėgstamų daržovių (naudojau smidrų likučius iš šaldytuvo, šparagines pupeles ir raudonąją papriką)
1 a.š. imbiero prieksonių
1 česnako skiltelės
1 citrinos žievelės (galima keisti laimu)
2 a.š. kario pastos
0,5 skardinės (200 ml) kokosų pieno
apie 200 ml sultinio
1 v.š. cukraus
aliejaus kepimui
Įkaitiname keptuvę. Įpilame šlakelį aliejaus, sudedame vištieną. Vištieną kepame 2-3 minutes.
Įtarkuojame česnaką, citrinos žievelę ir kepame 1 minutę. Įdedame kario pastos, imbiero. Maišydami pakaitiname dar minutę.
Supilame kokosų pieną, sultinį, cukrų. Viską gerai išmaišome, kad padažas taptų tolygus.
Ant vidutinės ugnies verdame apie 10 minučių – kol vištiena išverda.
Sudedame supjaustytas daržoves ir verdame dar keletą minučių.