Sviestiniai sausainiai ir šis bazinis, mažai ingredientų reikalaujantis receptas pasitarnaus, kai norėsite išmokyti vaikus gaminti sausainius (ar bent padėsite susipažinti su sausainių gaminimo procesu).
Receptą, kaip ir kočėlą raštams išgauti dovanų gavau iš “Algis Craft” el. parduotuvės, kurioje rasite aukštos kokybės, funkcionalius ir išskirtinio dizaino rankų darbo gaminius, tokius kaip kočėlai, medinės pjaustymo lentelės, peiliai, kepsninių rinkiniai ir pan. Susikurkite savo dizainą, o Algis ir Rūta (šio šeimos verslo įkūrėjai) pasirūpins Jūsų idėjos realizavimu.
O šie sviestiniai sausainiai lengvai pagaminami, gardūs ir trapūs.
1 val
Sausainiams reikės:
250 g miltų + pabarstymui ant stalviršio
120 g sviesto
100 g nerafinuoto cukraus
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, kol masė taps balta. Imušame kiaušinį ir išplakame. Suberiame miltus, druską. Tešlą išminkome ir padedame 30 minučių į šaldytuvą.
Tešlą iškočiojame 3-5 mm storio. Jei naudojame kočėlą raštui išgauti, tešlą dar pabarstome miltais ir raštą įspaudžiame. Tešlą supjaustome figūrinėmis sausainių formelėmis, stikline ar supjaustome.
Sausainius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13-15 min.