Teriyaki vištiena patiks azijietiškos virtuvės gerbėjams. Paprastas ir gardus receptas, kurį pagaminsite mažiau nei per 30 minučių. Teriyaki vištiena tinka ir į pietų dėžutes, ir šventiniai vakarienei ar draugams pavaišinti.
2-3 porcijos
30 min
Reikės:
400 g vištienos file
100 g šaldytų žirnelių
1 raudonosios paprikos
80 g Teriyaki padažo
20 g tarkuoto imbiero
2 susmulkintų skiltelių česnako
50 g anakardžio riešutų
druskos ir pipirų
ryžių ar makaronų patiekimui
galima pagardinti aitriąją paprika, svogūnų laiškais
Vištienos file supjaustome norimo dydžio juostelėmis, pagardiname druska ir pipirais.
Į įkaitintą keptuvę pilame 2 v.š. aliejaus, sudedame vištieną ir pamaišydami kepame apie 6 minutes, kol vištiena iškeps. Vištieną išimame.
Juostelėmis supjaustome papriką (be kotelio ir sėklyčių). Į keptuvę, kurioje baigė kepti vištiena sudedame žirnelius, paprikos juosteles, riešutus. Pamaišydami kepame 2 min. Sudedame imbierą,česnaką, kepame apie 1 min.
Į keptuvę su daržovėmis atgal sudedame vištieną, supilame Teriyaki padažą ir išmaišome. Padažą užkaitiname ir nukaičiame.
Į dubenėlius sudedame makaronus/ryžius, uždedame teriyaki vištieną.