Tinginių čeburėkai, kai net nėra ko pasakoti. 15 minučių ir čeburėkai ant stalo. Mėgstami vaikų ir jų tėvelių, tinkantys ir maisto likučius sunaudoti, ir į pietų ar užkandžių dėžutes įsidėti.
15 min
4 porcijos
Reikės:
4 tortilijos blynų
400 g maltos mėgstamos mėsos (rinkausi vištieną)
1 tarkuota morka
50 g smulkiai supjaustyto poro
50 g tarkuoto sūrio
aliejaus kepimui
prieskonių, druskos
1 plakto kiaušinio
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ištroškiname porus ir tarkuotą morką. Sudedame maltą mėsą ir ją taip pat ištroškiname.
Ant vienos tortilijos blyno pusės nestoru sluoksniu dedame troškintos mėsos ir daržovių įdarą (palikdami kraštelius neužteptus), užbarstome sūrio. Užlenkiame kitą tortilijos blyno pusę pusę ant viršaus ir prispaudžiame kraštelius pirštais.
Čeburėkus ištepame kiaušinio plakiniu, o kraštus susmaigstome šakute, kad geriaus susitvirtintų.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame čeburekus kepti.
Kepame ant silpnos ugnies. Vienai pusei parudavus apverčiame ir apkepame kitą.
Štai ir tinginių čeburėkai.