Tortas su parmezanu dar vienas mano pasispardymas su parmezanu. Šiuo tortu nusprendžiau save ir savo šeimą palepinti gimtadienio proga. Kaip visada, likau sužavėta tortui subtilumo suteikiančio parmezano nata. Vau, dievinu tokius desertus! Tortas su parmezanu be įkyrių įtikinėjimu vertas Jūsų dėmesio ir pabandymo!
40 min + stingimo laikas
Pagrindui reikės
200 gramų migdolų miltų
70 gramų sviesto
50 gramų medaus ar kito saldiklio
Kremui:
600 mililitrų grietinėlės, riebios
3 trynių
15 gramų želatinos
40 mililitrų grietinėlės
100 gramų medaus ar kito saldiklio
70 gramų parmezano
Uogų papuošimui
Šokolado + 1v.š. kokosų aliejaus
Migdolų miltus sumaišome su tirpintu sviestu ir medumi.
Torto formą išklojame kepimo popieriumi ir paskirstome migdolų miltus su sviestu. Dedame į šaldytuvą.
Želatiną išbrinkame su 40 mililitrų grietinėlės.
Į likusią grietinėlę įdedame medaus. Su šluotele įplakame trynius. Gautą masę sudedame į indą ir verdame visada maišydami iki kreminės masės.
Ištirpiname želatiną ir sumaišome su grietinėlės, trynių ir medaus mase.
Įmaišome tarkuotą sūrį. Gautą masę užpilame ant iš šaldytuvo išimto pado. Tortą dedame į šaldytuvą kad sustingtų.
Tortai sustingus užpilame ištirpintu šokoladu, papuošiame uogomis.