Tortilijos blynas su bananu yra puikus pasirinkimas kaip greitas ir maistingas užkandis ar pusryčiai (toks buvo mūsų pasirinkimas) tiek mažiesiems, tiek suaugusiems. Ši paprasta recepto versija pasitarnaus, kai spintelėje mėtysis nepanaudotas tortilijos blynas, o ir bananas bus po ranka.
Tortilijos blynas su bananu ar kitais įdarais (tarkuotais obuoliais, troškintais persikais, varške) dažnas svečias mano virtuvėje ir mažosios, kuriai 11 mėnesių lėkštutėje. Tortilijų blynų dažnai lieka nuo įvairių namuose gamintų enčiladų, buritų ir kitų užkandžių, o spintelėje pas mus visada rasite bananų. Greita, paprasta ir gardu. Galima patiekti kaip užkandį, o bananus supjaustyti mažais kubeliais, o patį blyną sulankstyti kaip lietinį. Skanaus!
1 tortilijos blyno
0,5 banano perpjauto išilgai (galima pjaustyti kubeliais)
1 šaukštelio cinamono
1 kiaušinio
aliejaus kepimui
Į tortiliją įdėkite bananą, pabarstykite cinamonu ir susukite. Išplakite kiaušinį.
Kiaušinio plakiniu patepkite tortilijos blyną.
Su trupučiu aliejaus įkaitinkite keptuvę ant vidutinio ugnies ir įdėkite tortiliją. Kepkite tortiliją po pora minučių iš kiekvienos pusės, kol jos įgaus gražią aukso spalvą.
leiskite pravėsti ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Patiekite su uogomis, jogurtu, jogurtu trintu su vaisiais, uogomis ar tyrele.