Tortilijų suktinukai su vištiena ir kukurūzais patiks vaikams, patiks vyrams, patiks visai šeimai, tiks ir svečiams pavaišinti. Meksikietiško atspalvio, bet visiškai pritaikytas vaikų skrandžiams ir skoniams, ne aštrūs, o švelnaus, neįkyraus skonio.
Meksikietiški skoniai ar atspalviai tikrai dažni mano virtuvėje. Meksikos virtuvėje naudojami ingredientai lengvai prieinami ir dažnai naudojami mūsų virtuvėse, o ir receptai labai nesudėtingi, tinkantys užimtoms mamoms . Šį kartą tortilijų suktinukai su vištiena ir kukurūzais – paprastas, bet neprastas receptas.
30 min
6 porcijos
Reikės:
8 tortilijų
400 g susmulkintos vištienos krūtinėlės (supjausčiau juostelėmis)
1 skardinės (apie 400 g) konservuotų kukurūzų
100 g fermentinio sūrio
100 g kreminio sūrio
1 vnt tarkuotos morkos
2 susmulkintų skiltelių česnako
aliejaus kepimui
druskos
Padažui reikės:
500 ml sultinio
150 ml pomidorų tyrės
2 šaukštų sviesto
2 šaukštų miltų
2 a.š. česnako granulių
2 a.š.maltos saldžiosios paprikos
2 a.š džiovinto raudonėlio
druskos
Pagaminame padažą. Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame miltus ir maišome, kol susidaro trupiniai. Įpilame 100 ml sultinio ir maišome, kol trupiniai tampa pamašios į pastą konsisitencijos. Supilame likusį sultinį, pomidorų tyrę, suberiame prieskonius. Padažą kaitiname vis pamaišydami, kol padažas sutirštės.
Gaminame įdarą. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus sudedame vištieną, pakepame 2-3 minutes. Suberiame česnaką, tarkuotą morką ir kepame, kol mėsa iškeps. Mėsai iškepus, ją sumaišome su kukurūzais, kreminiu sūriu, pagardiname druska.
Ant tortilijų paskirstome įdarą, dedame po gausų šaukštą padažo, jei norime – paberiame tarkuoto sūrio. Tortilijas susukame.
Pusę paruošto padažo pilame į kepimo indą, sudedame susuktas tortilijas, apipilame likusiu padažu, pabarstome sūriu. Indą uždengiame folija.
Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, po to nuimame foliją ir kepame dar 10 minučių.