Labai šventiškai atrodantys trisluoksniai riešutiniai pyragėliai tikras smaližių džiaugsmas. Pastarosiomis savaitėmis taip norisi gaminti kažką šventiško, lipdyti meduolio namelius, gaminti imbierinius sausainius ar išbandyti naujus receptus… Deja, tarp darbų, namų, Mato ligų, iš kažkur atsirandančių darbų po darbo ir Mato dainavimo mokyklėlės laiko nerandu net knygai…
Na, savaitgalį radau laiko tik „Wednesday“ (Adamsų šeimynėlė) viso sezono peržiūrai, labai patiko!
Bet šventiniams kepiniams laiko surado mano vyras, viename Beatos virtuvė žurnale pamatęs trisluoksnius riešutinius pyragėlius. Taigi, trisluoksniai riešutiniai pyragėliai jūsų teismui.
1 val
Tešlai:
250 g miltų
250 g sviesto
200 g cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. meduolio, „pumpkin spice“ prieskonių ar cinamono
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
250 g maltų lazdynų riešutų
Migdolų įdarui:
1 kiaušinio baltymo
200 g maltų migdolų
200g miltelinio cukraus
Paskutiniam sluoksniui:
1 kiaušinio trynio
1 v.š. riebios grietinės
150 g lazdyno riešutų
Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinį, trynį ir gerai išmaišome. Įsijojame miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Atsargiai išmaišome. Tešlą padaliname į 2 dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 minučių į šaldytuvą.
Gaminame antrąjį sluoksnį: kiaušinio baltymą išplakame su milteliniu cukrumi. Įmaišome migdolus.
Iš šaldytuvo išimame tešlą ir vieną tešlos dalį paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant viršaus paskirstome migdolų sluoksnį. Migdolų sluoksnį išklojame likusia tešla.
Viršutiniam sluoksniui išplakame trynį su grietine, kurį užpilame ant pyragėlių tešlos. Ant viršaus sudeliojame lazdyno riešutus.
Pyragėlius kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Iškepus, supjaustome kvadratėliais.