Trisluoksniai riešutiniai pyragėliai

Labai šventiškai atrodantys trisluoksniai riešutiniai pyragėliai tikras smaližių džiaugsmas. Pastarosiomis savaitėmis taip norisi gaminti kažką šventiško, lipdyti meduolio namelius, gaminti imbierinius sausainius ar išbandyti naujus receptus… Deja, tarp darbų, namų, Mato ligų, iš kažkur atsirandančių darbų po darbo ir Mato dainavimo mokyklėlės laiko nerandu net knygai…

Na, savaitgalį radau laiko tik „Wednesday“ (Adamsų šeimynėlė) viso sezono peržiūrai, labai patiko!

Bet šventiniams kepiniams laiko surado mano vyras, viename Beatos virtuvė žurnale pamatęs trisluoksnius riešutinius pyragėlius. Taigi, trisluoksniai riešutiniai pyragėliai jūsų teismui.

1 val

Tešlai:

250 g miltų

250 g sviesto

200 g cukraus

2 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. meduolio, „pumpkin spice“ prieskonių ar cinamono

1 kiaušinio

1 kiaušinio trynio

250 g maltų lazdynų riešutų

Migdolų įdarui:

1 kiaušinio baltymo

200 g maltų migdolų

200g miltelinio cukraus

Paskutiniam sluoksniui:

1 kiaušinio trynio

1 v.š. riebios grietinės

150 g lazdyno riešutų

Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinį, trynį ir gerai išmaišome. Įsijojame miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Atsargiai išmaišome. Tešlą padaliname į 2 dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 minučių į šaldytuvą.

Gaminame antrąjį sluoksnį: kiaušinio baltymą išplakame su milteliniu cukrumi. Įmaišome migdolus.

Iš šaldytuvo išimame tešlą ir vieną tešlos dalį paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant viršaus paskirstome migdolų sluoksnį. Migdolų sluoksnį išklojame likusia tešla.

Viršutiniam sluoksniui išplakame trynį su grietine, kurį užpilame ant pyragėlių tešlos. Ant viršaus sudeliojame lazdyno riešutus.

Pyragėlius kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Iškepus, supjaustome kvadratėliais.

Trisluoksniai riešutiniai pyragėliai
Trisluoksniai riešutiniai pyragėliai
Trisluoksniai riešutiniai pyragėliai

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    • Po mokyklos/priešpiečių dėžutė
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be kiaušinių
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos