Šis trupininis obuolių pyragassušildytų net ir šalčiausią dieną. Skaniausias karštas ir šaukštu ledų ar plakta grietinėle.
1 val
Trupiniams reikės:
100 g sviesto
100 g speltos miltų
80 g smulkintų lazdyno riešutų
70 g kokosų cukraus (tinka ir rudasis)
1 a.š. cinamo
1 a.š. gvazdikėlio prieskonių
žiupsnelio druskos
Įdarui:
3 obuolių
40 g sviesto
1 v.š. medaus
Obuolius nulupame, supjaustome gabalėliais, sudedame į puodą. Į puodą sudedame sviestą ir troškiname ant silpnos ugnies, kad obuoliai šiek tiek suminkštėtų. Įdedame medų, išmaišome.
Iš šaldytuvo ištrauktą sviestą supjaustome gabalėliais, sudedame miltus, smulkintus riešutus ir rankomis sumaišome ingredientus. Įdedame cukraus, cinamono, druskos ir dar kartą viską pamaišome.
Į kepimo indą sudedame obuolius, ant pastarųjų sudedame trupinius. Trupininis obuolių pyragas kepamas 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.