Trupiniuotis su uogomis atsirado tą dieną, kai mums sugedo šaldytuvas ir teko skubiai gelbėti šaldiklio turinį. Puikiai tiko su šaldiklyje užsigulėjusiais ledais. Trupiniuotis su uogomis nuostabus tuo, kad jį visada galima gaminti su skirtingomis uogomis ir vaisiais. Nuostabiai tinka įvairūs kaulavaisiai: slyvos, nektarinai, abrikosai. Trupiniuotį pagaminti labai lengva, užtruksite apie 40-50 minučių. Beje, trupiniuotį be saldiklio ir su bananu kepiau ir savo mažajai, tada dar metukus skaičiavusiai panelei. Tiesiog kepimo popieriumi atskyriau dalį kepimo indą ir ten sloksniavau jos porciją.
2 puodelių avižinių dribsnių
1/2 puodelio kokosų drožlių
1/2 puodelio miltų (galite naudoti kviečių, ryžių ar kitų)
1/2 puodelio tirpinto sviesto arba kokoso aliejaus
1/4 agavų sirupo arba kito saldiklio (medaus, klevų sirupo ir tt)
1 a.š. vanilės ekstrakto
1/2 a.š. druskos
2 puodelių uogų
Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokosų drožles, miltus, vanilės ekstraktą ir druską.
Į mišinį įmaišykite tirpintą sviestą ir agavų sirupą.
Padėkite pusę trupiniuočio masės į kepimo skardą, lygiai ją paskirstydami ir paspaudę į kepimo formos dugną. Ant viršaus paskirstykite uogas. Ant uogų įdėkite likusią trupiniuočio masę, paskirtsykite.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių arba kol paviršius gražiai apskrus.