Tuno sumuštinis su pesto ir padažu yra subtilus, tačiau išskirtinis sumuštinio receptas, kuris puikiai subalansuoja skirtingus skonius ir tekstūras.
Traški čiabatos duona iš Baltasis pyragas su kreminiu tunu, turiningo skonio padažu ir gaiviu avokadu yra tas derinys, kurio Jums reikia! Padažas nėra būtinas, bet patikėkite su juo sumuštinį nukelsite į kitą lygį. Pasigaminkite, paragaukite, o padėkosite vėliau už receptą ♥️😃!Tuno sumuštinis su pesto ir padažu ne tik patenkins Jūsų alkį, bet ir suteiks ypatingą skonio išskirtinumą. Tai puikus pasirinkimas tiek skanių pietų, tiek užkandžių metu.
10 min
2 porcijos
Reikės:
čiabatos ar kitos mėgstamos duonos
350 g nusausinto tuno savo sultyse
1/2 puodelio majonezo 1 a.š. citrinos sulčių
1/4 puodelio supjaustyto raudonojo svogūno druskos, pagal skonį
3 šaukštų marinuotų agurkų, supjaustytų kubeliais
1/2 v.š. Dižono garstyčių
1-3 a.š. šviežių prieskoninių žolelių susmulkintų (kapotos kalendros, petražolių ar mairūno)
pesto pomidorų, supjaustytų avokado, supjaustyto
Padažui:
3/4 puodelio majonezo
1/4 stiklinės grietinės
1 v.š. citrinos sulcių
1/2 a.š. medaus
3 a.š. Sriracha padažo
Gaminame padažą: sumaišome visus ingredientus. Padedame į šaldytuvą.
Į dubenį sudedame tuną, pjaustytą svogūną, agurkus. Įdedame majonezo, citrinos sulčių, druskos, garstyčių ir prieskoninių žolelių. Gerai išmaišome, patriname.
Įkaitintoje keptuvėje su riebalais paskrudiname duoną.
Duoną pertepame pesto, dedame pomidorus, agurkus, tuną. Kitą duonos riekelę pertepame padažu ir uždedame ant tuno sluoksnio.