Avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais puikiai tiks ir savaitgalio užkandžiui, ir iškylų krepšiui, ir šventei. Tai vienas tų užkandžių, kuriems nereikia didelių pastangų, bet rezultatas labai gardus.
15 min
Reikės:
1 skardinės konservuotų avinžirnių (tinka ir virti)
1 skiltelės česnako
4 gabalėlių saulėje džiovintų pomidorų
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. Tahini (sezamo) pastos (galima nedėti)
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. skysčio nuo konservuotų avinžirnių arba vandens
druskos
Užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais valgoma su krekeriais, šviežiomis ar apdorotomis daržovėmis, duonelėmis, kepta duona, sūriu.
Nulupame avinžirnių odeles.
Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą iki vientisos masės.
Šaldytuve laikome iki 5 dienų.