Varškėčiai su saulėje džiovintais pomidorais vienas mano mėgstamiausių receptų, na, nes varškėčiai nebūtiani privalo būti saldūs.
Ši nesaldi jų versija ne tik sveika, gausi baltymų, bet ir skani. Paragaukite, jog įsitikintumėte.
Dalį varškėčių kepiau karšto oro gruzdintuvėje be riebalų, o kitą dalį ant keptuvės su šlakeliu aliejaus.
40 min
2-3 porcijos
Reikės:
360 g varškės
2 v.š. tarkuoto sūrio
1 kiaušinio
2 v.š. pilno grūdo kvietinių miltų
saujos špinatų
5 vnt saulėje džiovintų pomidorų
pipirų
druskos
Padažui:
5 v. š. graikiško jogurto
druskos
pipirų
Į dubenį sudedame varškę, kiaušinį, sūrį ir išmaišome. Supjaustome saulėje džiovintus pomidorus, špinatus ir sudedame į dubenį su varške. Taip pat suberiame miltus ir dar kartą viską sumaišome. Formuojame varškėčius, kuriuos apvoliojame miltuose. Kepame keptuvėje.
Kol varškėčiai su saulėje džiovintais pomidorais kepa gaminame padažą: graikišką jogurtą sumaišome su druska ir pipirais.