Minkšti ir natūraliai saldūs varškės blynai tinka ne tik didesniems vaikams, suaugusiems, bet ir su pieno produktais susipažinusiems kūdikiams. Varškės blynai yra vienas iš tų patiekalų, kurie ne tik skanūs, bet ir labai lengvai pagaminami. Tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Šie blynai skonių prasme puikiai subalansuoti ir, žinoma, maistingi.

180 g riebesnės varškės
1 banano
1 kiaušinio
1,5 v.š. pilno grūdo speltos miltų (galima keisti kitais miltais)
1 a.š. citrinos žievelės
1 a.š. vanilės esencijos
aliejaus kepimui
Bananą, kiaušinius, varškę, citrinos žievelę, vanilės esenciją trintuvo pagalba sutriname iki vientisos masės. Į masę įmaišome miltus. Masė neturi būti tiršta (na, tirštesnė už riebią grietinę), sunkiai krentanti nuo šaukšto. Jeigu masė per skysta – įdėkite dar miltų.
Kepame įkaitintoje ir aliejumi pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių.