Varškės pyragas be miltų patiks tiek mažiems, tiek dideliems pyragų mylėtojams. Šis receptas – tai puikus būdas išbandyti kažką naujo, tačiau visada pavykstančio virtuvėje.
Vaikystėje labai mėgau varškę ir pasak, mano mamos, vienu metu griežtai atsisakiau pusryčiams valgyti viską, kas yra ne varškėtukai. Buvau tokia, kaip ir dauguma vaikų tam tikru mitybos etapu, rodžiau nepriklausomybę ir norėjau tik tam tikro produkto. Štai todėl šis varškės pyragas ir nukelia mane į vaikystę.
Padvigubinus ingredientų porcijas išeitų didžiulis varškės pyragas be miltų, kuris pamaitintų bent kelias šeimas. Smagiausia, kad čia net nepasigesite miltų.
Reikės:
0,5 kg riebios varškės
5 kiaušinių
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
250 g saldumo (kokosų cukrus, nerafinuotas cukrus, datulių cukrus ar pan.)
50 g sviesto
25 g sutrintų riešutų arba džiūvesėlių
žiupsnelio druskos
0,5 apelsino nutarkuotos žievelės ir sulčių
0,5 citrinos nutarkuotos žievelės ir pusės sulčių
70 g juodojo šokolado papuošimui
Trynius atskirkite nuo baltymų. Į trynius supilkite 150 g saldumo ir išplakite elektrinio plaktuvo pagalba. Minkštą sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į trynių masę ir išplakite. Varškę petrinkite ir supilkite į trynių masę. Įmaišykite nutarkuotas citrinos ir apelsino žieveles, supilkite sultis. Suberkite riešutus, krakmolą ir viską gerai išmaišykite.
Su likusiu saldikliu išplakite baltymus iki purumo ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, šonus ištrinkite sviestu. Į kepimo formą supilkite varškės masę.
Kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Iškepusį pyragą palikite praviroje orkaitėje, kad atvėstų. Tik atvėsusu pyragą išimkite iš formos.
Ištirpinkite šokoladą ir juo apliekite atvėsusį pyragą.