Varškės pyragas su uogomis ir avižų padu puikus būdas palepinti save be kaltės.
Dažniausiai mano kepinių išvaizda nėra verta žurnalų viršelių, tačiau tai nereiškia, jog jie neverti atsidurti ir ant Jūsų stalo.
Šį kartą varškės pyragas su uogomis ir avižiniu padu. Gaivus, nepernelyg saldus, na, toks sveikuoliškas ir draugiškas mažiesiems. Be sviesto ir kvietinių miltų.
1 val + laikas sustingti
Reikės:
200 g avižų dribsnių
200 g lazdyno riešutų
2 bananų
600 g varškės
400 g graikiško jogurto
2 kiaušinių
3 v.š klevų sirupo (arba medaus)
300 g vyšnių
Bananus sutrinkite šakute. Avižas ir riešutus susmulkinkite iki miltų masės maisto trintuvu/kombainu arba smulkiai sutrupinkite peilio pagalba. Avižų ir riešutų masę sumaišykite su trintais bananais, ja išklokite kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių, kol padas šiek tiek apskrus.
Varškę, jogurtą, klevų sirupą ir kiaušinius suplakite iki vientisos masės. Į masę atsargiai įmaišykite uogas ir viską supilkite ant iškepusio avižų pado.
Kepkite 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje dar 30 minučių, kol masė taps standi.
Ištraukus iš orkaitės leiskite pyragui atvėsti ir sustingti.