Veganiškas obuolių pyragas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis sveikesne ir augalinės kilmės desertų alternatyva. Šis pyragas ne tik dvelkia rudeniu, obuoliais ir cinamonu, bet ir yra pagamintas be kvietinių miltų ir be cukraus. Pyrago pagrindą sudaro avižiniai dribsniai, migdolų miltai (migdolus iki miltų tryniau pati, nes taip pigiau) ir datulių pasta (datules taip pat tryniau pati). Veganiškas obuolių pyragas bus tobulas desertas tiek šventiniam stalui, tiek įprastiems šeimos susibūrimams. Paprasta pagaminti, bet labai skanu valgyti.
Taip pat kviečiu išbandyti šiuos receptus su obuoliais:
Migdolų miltų obuolių keksiukai
Sveikas obuolių pyragas su speltos miltais
Obuolių pyragas su kietuoju sūriu
1 val
Reikės:
2 puodelių avižinių dribsnių
1 puodelio migdolų miltų
1/4 puodelio kokoso aliejaus
3 obuolių, nuluptų ir supjaustytų
1/2 puodelio datulių pastos arba maždaug 1 puodelio datulių be kauliukų (mirkyti datules karštame vandenyje 15 min ir sutrinti)
1 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
1 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 puodelio migdolų pieno arba kito augalinio pieno
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Sumaišykite avižinius dribsnius, migdolų miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir imbierą.
Supilkite datulių pastą, migdolų pieną ir ištirpintą kokoso aliejų, sumaišykite.
Įmaišykite obuolius.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 30–40 minučių, kol paviršius taps auksinis, o įsmeigus pagaliuką šis neapkibs tešla.