Veganiškas šokoladinis pyragas – tai mano pažadas Jums dar kartą pasidalinti veganišku desertu. Šis veganiškas šokoladinis pyragas yra neįtikėtinai gardus ir puikiai subalansuotas visiems šokolado gerbėjams! Kreminis, švelnus ir lengvai pagaminamas!
30 min + stingimo laikas
Pagrindui:
300 g migdolų
2 v.š. kakavos miltelių
½ šaukštelio druskos
¼ puodelio kokosų aliejaus
2 v.š. klevų sirupo ar kito saldiklio
Įdarui:
340 g šilkinio tofu
200 g susmulkinto juodo šokolado
120 ml kokosų kremo
6 v.š. klevų sirupo ar kito saldiklio
Gaminame pagrindą: Migdolus, kakavos miltelius ir druską suberiame į trintuvą ir sutriname iki stambių trupinių. Trupinius perkeliame į dubenį ir įmaišome ištirpintą kokosų aliejų bei klevų sirupą. Masę tolygiai paskirstome pyrago formoje nuimamu dugnu (naudojau 22 cm formą).
Gaminame įdarą: šokoladą ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Šokoladą sudedame į trintuvą kartu su kitais įdarui skirtais ingredientais ir suplakame iki vientisos kreminės masės.
Įdarą užpilame ant pagrindo. Pyragą dedame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms arba per naktį.