Veganiški begliuteniai sausainiai tiks, kai šventės belsis į namus… Kai mandarinų suvalgyta dešimtys kilogramų, o eglutė gražiausioje kambario vietoje stovi nuo gruodžio pirmųjų dienų (didelė tikimybė, jei turite vaikų)… Kai naktį nuo Kalėdinių lempučių spindesio šviesiau nei niūrią lietingą dieną… Ir kai kai prisimename visus, kurių pasiilgome ir seniai nematėme…
Taigi šis trumpas pasakojimas ir receptas apie žmones, kurių pasiilgau…. truputis jų Marijampolėje, keli kituose miestuose ir vienas Anglijoje. Pastarasis – tai mano pusseserė, su kuria, deja, susimatome tik kartą metuose. Gamindama šiuos veganiškus begliutenius sausainius galvojau, jog būtent jais viešnią iš Anglijos ir pavaišinčiau…
Taigi, Jūsų dėmesiui veganiški sausainiai be gliuteno. Trapūs, bei tinkantys riešutams nealergiškiems vaikams.
50 min
9 sausainiams reikės:
120 g ryžių miltų
45 g kokoso miltų
3 v.š. kokoso aliejaus
100 riešutų sviesto
100 g agavų/klevų sirupo
1 a.š. cinamono
1 a.š kepimo miltelių
10 šilauogių ar kitų uogų
žiupsnelio druskos
Miltus, cinamoną ir druską išmaišome. Garų vonelėje ištirpiname kokoso aliejų, agavų sirupą ir riešutų sviestą. Sumaišome su biriais produktais. Į masę įdedame supjaustytas šilauoges. Atsargiai išmaišome. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dedame iš 9 tešlos rutuliukų suformuotus sausainius.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių (priklauso nuo orkaitės) Verdame ant silpnos ugnies, vis pamaišant apie 25-30 min., kol gėrimas sutirštės.