Vištiena džiūvesėliuose

Jei neturite daug laiko ir norite įtikti vaikams Jums puikiai tiks ši – vištiena džiūvesėliuose. Traškūs, paprastai paruošiami ir į Jūsų bei Jūsų vaikų mokyklos pietų dėžutes puikiai tiks. Kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai tik suteiks dar didesnę priežastį išbandyti receptą. Aš naudojau:

  • Vištiena: aš naudoju vištienos krūtinėlę, kurią sukapojau peiliu į maždaug 0,5 cm gabalėlius. Galima rinktis bet kurią vištienos ar kalakutienos dalį.
  • Prieskoniai: Aš naudoju druską, juoduosius pipirus, česnako miltelius ir svogūnų miltelius.
  • Aliejus: Alyvuogių aliejus yra vienas mano mėgstamiausių. Taip pat galite naudoti avokadų aliejų, bet kurį kitą augalinį aliejų arba bet kokį neutralų kepimo aliejų.
  • Miltai: apkepti geriausiai tinka įprasti universalūs miltai.
  • Kiaušiniai: kiaušiniai padės kitiems ingredientams lengviau prilipti prie vištienos krūtinėlės.
  • Džiūvesėliai: Aš naudojau įprastus džiūvėsėlius, tačiau puikiai tinka ir Panko.
  • Sviestas: sūdytas arba nesūdytas, kaip norite.
  • Citrinos skiltelės: patiekimui tikrai pridės skonio
  • Padažas: Jis nėra būtinas, tačiau man labai tinka graikiško jogurto, česnako granulių (ar česnako), šlakelio citrinos sulčių ir druskos padažas. Šaukštelis majonezo skonių prasme reikalo taip pat nepamaišys.

Jei Jums ir Jūsų vaikams patikos vištiena džiūvesėliuose, tai išbandykite ir šiuos receptus:

Vištienos maltinukai su kukurūzų dribsniais

Vištienos ir kynvos nugets’ai

Kalakutienos, cukinijos ir kukurūzų kotletukai

Vištiena džiūvesėliuose

4 porcijos

30 minučių

Reikės:

600 g vištienos krūtinėlės, sukapotos iki 0,5 cm gabalėlių

1 puodelio džiūvesėlių

2 didelių kiaušinių

3/4 puodelio miltų

1 v.š. česnako miltelių

1 v.š. svogūnų miltelių

3 v.š. alyvuogių aliejaus

2 v.š. sviesto

druskos, pipirų

citrinos skiltelių patiekimui

Susmulkintą vištieną pagardinkite druska ir pipirais.

Miltus suberkite į negilų dubenį ar lėkštę. Kiaušinius išplakite kitame dubenėlyje. Trečiame inde sumaišykite džiūvesėlius, česnako miltelius ir svogūnų miltelius.

Iš vištienos formuokite kotletukus, kuriuos pamerkite į miltus, nukratykite miltų perteklių ir pamerkite į kiaušinius. Nukratykite perteklių, tada pamerkite vištienos kotletą iš abiejų pusių į džiūvesėlių mišinį. Kotletukus sudėkite ant kepimo popieriaus.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Kai aliejus įkaista, o sviestas ištirps, sudėkite į keptuvę vištienos kotletukus. Kepkite po 2–3 kotletus vienu metu apie 3 minutes arba kol gražiai paruduos. Apverskite ir kepkite dar 3 minutes arba kol taps auksinės spalvos, traškūs ir iškeps. Kuo storesni kotletai, tuo ilgiau jiems reikės kepti.

Perkelkite vištieną į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę.

Patiekite vištienos kotletus, papuoštus citrinos gabalėliu.

Vištiena džiūvesėliuose

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos