Vištienos ir kynvos nugets’ai – tai naminė sveikatai palankesnė vaikų mėgstamų vištienos nugets’ų versija. Naudojau paprastus džiūvesėlius, tačiau panko džiūvesėliai tiktų dar labiau, nugets’uose paslėpiau kynvą (bolivinę balandą) ir šiek tiek daržovių.
Vištienos ir kynvos nugets’ai puikiai tiks į pietų ar užkandžių dėžutę, gardu valgyti šaltus, tinka vaikams ir suaugusiems.

30 min
2-3 porcijos
Reikės:
400 g maltos vištienos krūtinėlės
1/2 kubeliais supjaustyto svogūno
1 kubeliais supjaustytos morkos
1 kubeliais supjaustyto saliero kotelio
1/2 puodelio nevirtos kynvos
1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
1 puodelio susmulkintos mocarelos
1 puodelio avižų miltų
3 išplaktų kiaušinių
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus kepimui
džiūvesėlių
Svogūną, morką ir salierą supjaustykite kubeliais ir patroškinkite įkaitintoje ir aliejumi išteptoje keptuvėje, kol svogūnai taps skaidrūs. Daržoves atidėkite šalin ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Kynvą gerai nuplaukite ir išvirkite taip, kaip nurodytą ant pakuotės. palikite atvėsti.
Maisto smulkintuvo (trintuvo pagalba) sutrinkite daržoves.
Dubenyje sumaišykite maltą vištieną, virtą kynvą, sutrintas daržoves, tarkuotą parmezaną, mocarelą, druską ir juoduosius pipirus.
Šaukšto pagalba suformuokite nugets’us. Kiekvieną suformuotą nugets’ą apvoliokite miltuose, vėliau panardinkite kiaušinių plakinyje. Abi puses patepkite džiūvesėliais.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje kiekvieną nugets’ų pusę 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.