Po švenčių valgymo maratono užtikrinu, kad pasiilgsite paprastų, neįmantrių patiekalų, tokių, kaip vištiena panko džiūvesėliuose su salotomis. Šis paprastas receptas tiks ir į pietų dėžutę, ir tada, kai vargti virtuvėje nesinorės. Panko džiūvesėlius šiame recepte galite keisti paprastais, į panko džiūvesėlius visada galima įtarkuoti sūrio, o salotų ingredientus pakeisti kitais. Vištiena panko džiūvesėliuose su salotomis labai paprastas ir lengvai šeimos stalui adaptuojamas receptas.
4 porcijos
30 min
Salotoms:
Kelių saujų mėgstamų salotų
3 virtų kiaušinių
2 pomidorų
2 agurkų
1 avokado
Padažui:
200 g graikiško jogurto
2 v.š. dižono garstyčių
4 v.š. alyvuogių aliejaus,
2 a.š. klevų sirupo, medaus ar agavų sirupo
2 v.š.citrinos sulčių
1 a.š. česnako granulių
druskos ir pipirų.
Vištienai:
400 g vištienos filė
panko džiūvesėlių
1 plakto kiaušinio
2 v.š. mėgstamų prieskonių
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
Gaminame salotas: kubeliais supjaustome visus salotų ingredientus. Sumaišome padažo ingredientus. Padažu apliejame salotas ir sumaišome.
Gaminame vištieną: vištieną supjaustome norimo dydžio gabaliukais, lengvai pamušame, ištriname prieskoniais, druska, pipirais. Pamarinuojame 20-30 min. Vištienos gabaliukus apvoliojame kiaušinio plakinyje, tada pavoliojame džiūvesėliuose. Kepame ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus.