Soti, saldi ir kažką Tokio turinti vištienos ir morkų sriuba su kokosų pienu. Jei neklystu šis ar panašus sriubos receptas atsidūrė ir “Zuikio receptai” knygoje. Ir ne veltui, nes trinta vištienos ir morkų sriuba su kokosų pienu tobulai paslepia paukštienos gabaliukus, todėl puiki galimybė šiek tiek apgauti mažuosius mėsos negerbėjus. Žinoma, patiks ir kokosų ar trintų sriubų gerbėjams.
Reikės:
1 skiltelė česnako
2 virtos morkos
200 g virtos vištienos
1 svogūnas
2-3 šaukštai aliejaus kepimui
1 stiklinė vandens
400 ml kokosų pieno (lieso)
mėgiamų sėklų (sėklomis nepuoškite pačių mažiausių porcijų)
Į įkaitintą puodą su aliejumi įdėkite smulkiai supjaustytą virtą vištieną, česnaką, morkas, svogūną. Lengvai apskrudinkite. Supilkite vandenį, uždenkite puodą ir 15 minučių pavirkite ant silpnos ugnies. Supilkite kokosų pieną, pastarajam užvirus – puodą nukelkite nuo viryklės. Sriubą sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir pasūdykite.
Sriubą pagardinkite mėgiamomis sėklomis, jas galite ir lengvai paskrudinti.