Vištienos ir rikotos sūrio kukuliai su padažu yra be galo skanus vakarienės ar pietų pasirinkimas. Sotūs ir minkšti. Vištienos ir rikotos sūrio kukuliai su padažu – tai bet kokiam sezonui tinkantis nuostabiai šildantis patiekalas. Kukulius galima užsišaldyti ir panaudoti vėliau.
40 min
6 porcijos
Kukuliams:
400 g maltos kalakutienos blauzdelių mėsos (tinka ir kita malta mėsa)
120 g rikotos sūrio
1/2 puodelio panko ar įpastų džiūvesėlių
1/2 puodelio pieno
1 smulkiai pjaustyto svogūno
2 susmulkintos česnako skiltelės
1/4 puodelio saulėje džiovintų pomidorų
1/4 puodelio šviežių petražolių
1 kiaušinio
1/3 puodelio tarkuoto parmezano
druskos, mėgstamų prieskonių
Padažui:
4 v.š. sviesto
2 susmulkintų česnako skiltelių
1,5 puodelio 35 proc. riebumo grietinėlės
1 puodelio tarkuoto parmezano
druskos
150 g špinatų
Dubenyje sumaišome džiūvėsėlius su pienu. Leidžiame 2 minute mirkti.
Į virtuvinį kombainą sudedame svogūną, česnaką, petražoles ir saulėje džiovintus pomidorus. Sutriname iki vientisos masės. Gautą mišinį sumaišome su kalakutiena, išmirkytais džiūvėsėliais, kiaušiniu, rikotos sūriu, parmezano sūriu, prieskoniais ir druska.
Iš mišinio suformuojame kukulius, kuriuos sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2-30 minučių, kol kukulių vidus iškeps.
Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą, suberiame česnaką ir kepame apie minutę, kol pakvips česnaku. Įpilame grietinėlės ir leidžiame jai užvirti (apie 2 minutes). Įdedame druskos, supilame parmezaną. Verdame, kol sūris ištirps. Suberiame špinatus ir maišydami verdame apie 1-2 minutes, kol špinatai suvys, Sudedame iškeptus kukulius ir dar 2 minutes paverdame, kol padažas sutirštės.
Ptiekiame su makaronais, bulvėmis, salotomis, ryžiais ar kitu garnyru.