Kartais paprasti ingredientai sukuria tikrą stebuklą – tą galiu ir pasakyti apie šias sultingas vištienos juostelės su pomidorų pasta ir gaiviomis salotomis. Šios vištienos juostelės su pomidorų pasta – tai patiekalas, kuris kvepia vasara, prieskoniais ir šviežumu. Jis puikiai tiks tiek šeimos pietums, tiek vakarienei su draugais. Kepant orkaitėje, vištiena pasidengia gardžia, aromatinga plutele, o salotos su citrina ir kukurūzais suteikia gaivumo. Labai mėgstame taip paruoštą vištieną vynioti į lavašus, dėti į naan duoneles arba valgyti su ryžiais ar bulvėmis.
Kepimui ir gardžioms salotoms naudojau ekologišką Vendema organic alyvuogių iš visigurmanai.lt – tai vieta, kur kokybė susitinka su skoniu. Šis aliejus stiprus su pipirų ir gaiviu žolelių kvapu, puikiai išryškina vištienos prieskonius bei daržovių natūralų skonį. Kartais užtenka tik kokybiško aliejaus, kuris išryškins paprastų patiekalų unikalius skonius.
Patarimai:
- Jei nori, kad mėsa būtų dar minkštesnė – į masę įdėk šaukštą graikiško jogurto arba šlakelį alyvuogių aliejaus.
- Prie šių juostelių puikiai tinka šilti lavašai ar šviežiai keptos bulvytės.
- Padažą gali pagaminti iš anksto – jis per kelias valandas šaldytuve dar labiau susiglaudžia ir tampa dar gardesnis.
- Jei gamini vaikams, čili ar širakos padažą pakeisk šaukšteliu medaus – suteiks švelnaus saldumo.
„Marry Me” vištiena su orzo makaronais
Peri Peri vištienos iešmeliai su sviestiniu padažu
Vištienos ir cukinijos kepsneliai

1 val
4 porcijos
400–600 g maltos vištienos
2 v. š. pomidorų pastos
1 a.š. česnako granulių
1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
1 a. š. kumino
1 a. š. druskos
1 a. š. ciberžolės
1/4 puodelio šviežių petražolių, kalendrų ar baziliko
Ant viršaus prieš kepant: 2 v. š. alyvuogių aliejaus
Salotoms:
0,5 raudonojo svogūno, plonai pjaustyto
1 saujos vyšninių pomidorų, supjaustytų ketvirčiais
1 nuo virtos kukurūzo burbuolės nupjautų kukurūzų
1 a. š. druskos
1 a. š. pipirų
Sulčių iš 0,5 citrinos
Padažui:
1 v.š majonezo
0,5 puodelio graikiško jogurto
1 a.š. česnako granulių
1 a.š. širakos padažo (vaikams nedėti)
Druskos
Mėsą sumaišykite su prieskoniais ir pomidorų pasta. Sudėkite į kepimo formą, išlyginkite, suformuokite stačiakampį. Supjaustykite didelėmis juostomis.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepkite 30-40 min., kol mėsa suminkštės.
Sumaišykite salotų ingredientus. Kitame dubenyje sumaišykite padažo ingredientus.
Iškeptas vištienos juosteles sukite į lavašą, uždėkite salotų padažo arba valgykite su mėgstamu garnyru.




