Vištienos juostelės su pomidorų pasta

Kartais paprasti ingredientai sukuria tikrą stebuklą – tą galiu ir pasakyti apie šias sultingas vištienos juostelės su pomidorų pasta ir gaiviomis salotomis. Šios vištienos juostelės su pomidorų pasta – tai patiekalas, kuris kvepia vasara, prieskoniais ir šviežumu. Jis puikiai tiks tiek šeimos pietums, tiek vakarienei su draugais. Kepant orkaitėje, vištiena pasidengia gardžia, aromatinga plutele, o salotos su citrina ir kukurūzais suteikia gaivumo. Labai mėgstame taip paruoštą vištieną vynioti į lavašus, dėti į naan duoneles arba valgyti su ryžiais ar bulvėmis.

Kepimui ir gardžioms salotoms naudojau ekologišką Vendema organic alyvuogių iš visigurmanai.lt – tai vieta, kur kokybė susitinka su skoniu. Šis aliejus stiprus su pipirų ir gaiviu žolelių kvapu, puikiai išryškina vištienos prieskonius bei daržovių natūralų skonį. Kartais užtenka tik kokybiško aliejaus, kuris išryškins paprastų patiekalų unikalius skonius.

Patarimai:

  • Jei nori, kad mėsa būtų dar minkštesnė – į masę įdėk šaukštą graikiško jogurto arba šlakelį alyvuogių aliejaus.
  • Prie šių juostelių puikiai tinka šilti lavašai ar šviežiai keptos bulvytės.
  • Padažą gali pagaminti iš anksto – jis per kelias valandas šaldytuve dar labiau susiglaudžia ir tampa dar gardesnis.
  • Jei gamini vaikams, čili ar širakos padažą pakeisk šaukšteliu medaus – suteiks švelnaus saldumo.

„Marry Me” vištiena su orzo makaronais

Tortilijos vaikams

Peri Peri vištienos iešmeliai su sviestiniu padažu

Vištienos ir cukinijos kepsneliai

Kartais paprasti ingredientai sukuria tikrą stebuklą - tą galiu ir pasakyti apie šias sultingas vištienos juostelės su pomidorų pasta ir gaiviomis salotomis.

1 val

4 porcijos

400–600 g maltos vištienos

2 v. š. pomidorų pastos

1 a.š. česnako granulių 

1 a. š. rūkytos paprikos miltelių

1 a. š. kumino

1 a. š. druskos

1 a. š. ciberžolės

1/4 puodelio šviežių petražolių, kalendrų ar baziliko

Ant viršaus prieš kepant: 2 v. š. alyvuogių aliejaus

Salotoms:

0,5 raudonojo svogūno, plonai pjaustyto

1 saujos vyšninių pomidorų, supjaustytų ketvirčiais

1 nuo virtos kukurūzo burbuolės nupjautų kukurūzų

1 a. š. druskos

1 a. š. pipirų

Sulčių iš 0,5 citrinos

Padažui:

1 v.š majonezo

0,5 puodelio graikiško jogurto

1 a.š. česnako granulių 

1 a.š. širakos padažo (vaikams nedėti)

Druskos

Mėsą sumaišykite su prieskoniais ir pomidorų pasta. Sudėkite į kepimo formą, išlyginkite, suformuokite stačiakampį. Supjaustykite didelėmis juostomis.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepkite 30-40 min., kol mėsa suminkštės.

Sumaišykite salotų ingredientus. Kitame dubenyje sumaišykite padažo ingredientus.

Iškeptas vištienos juosteles sukite į lavašą, uždėkite salotų padažo arba valgykite su mėgstamu garnyru.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos