„Marry Me” vištiena su orzo makaronais – tai pastarųjų metų vienas populiariausių interneto receptų. Bandžiau ir tokiu būdu gaminti žuvį, ir pupeles, ir vištieną – skanu.
Apie “Marry Me” vištiena su orzo makaronais sklinda legendos, sakoma, kad jo paragavęs bet kas gali įmylėti iš pirmo kasnio! Kreminis padažas su saulėje džiovintais pomidorais, vištiena ir orzo makaronai sukuria nepriekaištingą derinį. Tai tobulas patiekalas tiek ypatingoms progoms, tiek jaukiai vakarienei su šeima. Paruošimas užtrauks ne daugiau nei 30 minučių, tad puikiai tiks net ir darbo dienos vakarui.
Patarimai:
Jei norite dar sodresnio skonio, vištieną galite lengvai apskrudinti svieste prieš dedant į keptuvę.
Orzo galite pakeisti kuskusu, perlinėmis kruopomis ar net ryžiais.
Jeigu patiekalas bus skirtas vaikams, saulėje džiovintus pomidorus galite pakeisti saldžiais vyšniniais pomidorais.
Patiekalas puikiai tinka su traškiomis salotomis ar lengvu garintų daržovių garnyru.
Štai ir viskas! Greita, skanu ir tikrai verta paragauti. Tikimės, kad šis patiekalas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių!
Peri Peri vištienos iešmeliai su sviestiniu padažu
Vištiena panko džiūvesėliuose su salotomis
Kokosų padaže marinuota vištiena

4 porcijos
30 min
2 vištienos krūtinėlės, perpjautos per pusę
Druska ir juodieji pipirai, pagal skonį
1 arbat. šaukšt. itališkų prieskonių
2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
3 skiltelės smulkinto česnako
1 puodelis vištienos sultinio
3/4 puodelio grietinėlės
1/2 puodelio tarkuoto parmezano
1/2 puodelio saulėje džiovintų pomidorų, susmulkintų
1 arb. šaukšt. kukurūzų krakmolo (jei norite tirštesnio padažo)
1 puodelis orzo makaronų
1 valg. šaukšt. sviesto
Švieži bazilikai ar petražolės papuošimui
Vištienos krūtinėles pabarstykite druska, pipirais ir itališkais prieskoniais.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepkite vištieną 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinė. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite česnaką iki aromato, apie 30 sekundžių.
Supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę, suberkite parmezaną bei saulėje džiovintus pomidorus. Jei reikia, išmaišykite kukurūzų krakmolą su trupučiu vandens ir supilkite, kad padažas sutirštėtų.
Sumažinkite ugnį ir grąžinkite vištieną į keptuvę. Leiskite troškintis 5 minutes, kol padažas dar labiau sutirštės ir vištiena pilnai iškeps.
Tuo tarpu pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite orzo makaronus. Nukoškite ir sumaišykite su sviestu.
Patiekite vištieną su padažu ant orzo makaronų, papuoškite šviežais bazilikais arba petražolėmis.
