Vištienos kukuliai su satay padažu

Vištienos kukuliai su satay padažu yra skanus ir populiarus patiekalas, kilęs iš Pietryčių Azijos virtuvės. Kaip sakant tikra skonių kelionė, kur susipina daugybė aromatų ir skonių. Vištienos kukuliai su satay padažu – ne tik gardus, bet ir lengvai paruošiamas patiekalas.

Vištienos kukuliai – minkšti ir sultingi, patiks ir mažiesiems valgytojams. Tačiau tikrasis šio patiekalo akcentas – satay padažas. Pagamintas iš žemės riešutų sviesto, kokosų pieno ir aromatingų prieskonių kukliems kukuliams prideda nuostabų riešutų ir prieskonių skonio derinį.

Nesvarbu, ar esate patyręs virtuvės šefas, ar tik pradedate savo kulinarinę kelionę, šis receptas yra puikus pasirinkimas, norint nustebinti save ir savo artimuosius naujais skoniais.

Vištienos kukuliai su satay padažu

35-45 minutės

4 porcijos

Reikės:

Kukuliai:

500 g vištienos faršo

1 kiaušinio

1 mažo svogūno, smulkiai supjaustyto

2 skiltelės česnako, sutarkuotos arba smulkiai supjaustytos

1 v.š. sojos padažo

1 v.š. ryžių miltų arba paprastų miltų

1/2 a.š. druskos

1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų

1/2 a.š. maltos kalendros

1/2 a.š. imbiero miltelių (arba šviežio tarkuoto imbiero)

Aliejaus kepimui

Padažui:

1 puodelio žemės riešutų sviesto (be cukraus)

1 puodelio kokosų pieno

2 v.š. raudonojo kario pastos (nebūtina)

2 v.š. sojos padažo

1 v.š. rudojo arba kokosų cukraus

1 v.š. laimo sulčių

2 skiltelių česnako, sutarkuotų arba smulkiai supjaustytų

1 a.š. šviežio tarkuoto imbiero

Žiupsnelio druskos

Gaminame kukulius: Dubenyje sumaišome vištienos faršą, kiaušinį, smulkintą svogūną, česnaką, sojos padažą, miltus, druską, pipirus, kalendrą ir imbiero miltelius.

Iš gautos masės formuojame mažus kukulius. Kukulius kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus (apie 8-10 minučių) arba pateptus šlakeliu aliejaus 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (25-30 minučių, po 15 minučių apverčiame).

Gaminame padažą: Puode ant vidutinės ugnies ištirpiname žemės riešutų sviestą ir kokosų pieną. Įmaišome likusius ingredientus. Padažą maišome nuolat, kol užvirs, tada sumažiname ugnį ir dar paverdame 4-5 minutes, kol padažas sutirštės. Jeu reikia, dar įdedame druskos.

Kukulius patiekiame su šiltu padažu ir mėgstamais priedais (pvz. su šviežiomis daržovėmis, ryžiais arba ryžių makaronais).

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be kiaušinių
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos