Vištienos, moliūgo ir žiedinių kopūstų tyrelė tinkama mažyliams nuo 6 mėnesių paragavus šių ingredientų atskirai. Ingredientus galima valgyti atskirai (naudojant BWL metodą) arba trinti į tyrelę. Naudokite ekologišką, be antibiotikų vištienos krūtinėlę be kaulų ir be odos, kurioje yra mažai riebalų ir daug baltymų. Galite rinkitis sviestinį ar paprastą moliūgą, tai daug skaidulų ir maistinių medžiagų turinčios daržovės. Na, o daug antioksidantų, vitamino B bei skaidulų turintis žiedinis kopūstas sutrintas tyrelei suteiks kreminę tekstūrą. Vištienos, moliūgo ir žiedinių kopūstų tyrelė tinkama šaldyti.

Reikės:
200 g vištienos krūtinėlės be odos
2 puodelių išskobtų, gabalėliais ar juostelėmis (5-8 cm jei nebus trinama tyrė) supjaustytų moliūgų
1,5 puodelio žiedynais supjaustyto žiedinio kopūsto
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite žiedinį kopūstą ir moliūgą. Vištieną suvyniokite į foliją, kad neišsausėtų ir padėkite šalia daržovių.
Kepkite 20-25 minutes, įpusėjus kepimo laikui apverskite daržoves. Kepkite, kol daržovės suminkštės. Vištieną suplėšykite šakute. Taip paruoštas daržoves ir vištieną valgykite jei maitinate BWL metodu ar kūdikis jau pasirengęs valgyti taip paruoštą maistą.
Jei ruošiate tyrę:
Leiskite maistui šiek tiek atvėsti, vištieną supjaustykite.
Visus ingredientus perkelkite į trintuvą ir 1–2 minutes trinkite, jei reikia, vis po 1/4 puodelio įpilkite vandens, sultinio, mišinio arba motinos pieno, kol pasieksite norimą tyrės konsistenciją.