Šie vištienos sparneliai su citrinų padažu yra traškūs ir tuo pačiu sultingi. Gali būti tiek lengvas užkandis ar pagrindinis patiekalas.
Vasarą – tai iškylų ir kepto ant laužo maisto sezonas. Šie vištienos sparneliai su citrinų padažu kepami orkaitėje, todėl išvengiama papildomų riebalų. Rekomenduoju šiuo receptu pasinaudoti ir iškylų sezono metu, keptus orkaitėje sparnelius supakuoti į iškylų krepšį ar dar neparuoštus kepti ant laužo.
1 val 30 min
4 porcijos
Reikės:
600 g vištienos sparnelių
1 v.š. kepimo miltelių
druskos
Citrinų padažui:
4 v.š. išlydyto sviesto
1 v.š. citrinos prieskonių (1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės + 1 v.š. pipirų + 1 a.š. česnako granulių + 1 a.š. svogūno miltelių+ druskos pagal skonį)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. medaus
Vištienos sparnelius kruopščiai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Išmaišome su druska ir kepimo milteliais.
Kepimo skardą išklojame aliuminio folija, ant kepimo skardos uždedame groteles, o ant pastarųjų išdėliojame sparnelius.
Kepame 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, po 30 minučių temperatūrą pakeliame iki 220 laipsnių. Kepame 40-50 minučių (po 25 minučių sparnelius apverčiame), kol sparneliai įgaus aukso spalvos atspalvį.
Gaminame padažą: sumaišome visu ingredientus iki vientisos masės.
Iškepusius sparnelius patiekiame su padažu.