Vyniotinis su konservuotais ananasais saldus ir gardus pasirinkimas. Šį vyniotinį nėra sudėtinga pagaminti ir jei tokio pobūdžio desertų dar negaminote- siūlau išbandyti… Na, taip turėtų skambėti šį vyniotinį kviečianti gaminti frazė… O realybė buvo kur kas sunkesnė… Dubuo su tešlos mase griuvo ant virtuvės grindų nutapydamos virtuves sienas ir paversdamos sunkiai nuvalomu meno kūrinio. Na, gavosi kažkas tarp Pablo Pikaso ir tešlos pliurzės…
Taupydama paskutinius tešlos likučius, nors tėvai tikino, kad pas mane suvalkietiško kraujo nėra, papildomai pagaminau daugiau tešlos, kurios, deja, buvo perdaug… Vyniotinio pagrindas gavosi per didelis ir storas… Slidinėdama virtuvės grindimis (jei, ką tešla taip lengvai nenusivalo nuo grindų ir dažniausiai mažamečių mamos tai puikiai žino) gaminau kremą… Na, rezultatą matote ir proporcijas parašiau tokias, kad padas būtų toks, koks turi būti, o ne toks kokį gaminau aš. Taigi, vyniotinis su konservuotais ananasais Čia.
40 min + laikas stingti
Tešlai reikės:
4 kiaušinių
4 v.š. kokosų cukraus (klevų sirupo ar paprasto cukraus)
4 v.š. speltos miltų
Kremui:
200 ml riebios grietinėlės
200 ml maskarponės
100 g konservuotų ananasų (ar kitų vaisių)
4 v.š. kokosų cukraus (klevų sirupo ar paprasto cukraus)
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki purumo. Sudėkite miltus, išmaišykite. Iki standumo išplakite baltymus, sudėkite trynius. Atsargiai išmaišykite tešlą. Tešlą pilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir paskirstykite tolygiai. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-14 minučių.
Šalyą grietinėlę išplakite su cukrumi, sudėkite maskarponę ir dar kartą viską išplakite iki kreminės masės. Sudėkite ananasus.
Kremo mase ištepkite pravėsusį biskvitą ir susukite. Laikykite šaldytuve 2-3 valandas, o dar geriau per naktį.