Vyšnių trupiniuotis – tai vienas paprastų, ilgai netrunkančių receptų, kuriuos net būtina išbandyti vyšnių sezono metu.
Buvau įsitikinusi, kad šiuo receptu jau dalinausi. Na, negalėtų būti kitaip (pagalvojau), nes šis vyšnių trupiniuotis toks paprastas ir tampa tikru išsigelbėjimu, kai gardžiu desertu reikia pamaitinti minią… Tiesa minios maitinti man dar neteko, tik 3 saldumynų visada norinčius asmenis, todėl dažnai naudoju 17×20 cm formą ir tokius kiekius, kokie nurodyti recepte.
Beje, trupiniuočius pagaminti labai lengva, jie saldūs, gausūs uogų, o pagardinus šaukštu ledų ar plakta grietinėle tampa vienu geriausiu desertu.
50 min
Reikės:
130 g sviesto
½ stiklinės klevų sirupo
½ stiklinės speltos miltų
1 stiklinė stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
žiupsnelį druskos
250 g šaldytų vyšnių
Sviestą ištirpiname ir sumaišome su klevų sirupu. Suberiame miltus, avižinius dribsnius, žiupsnelį druskos ir sumaišome su sviesto mase. Turime gauti lipnią, į stambesnius trupinių gabalėlius sušokusią masę. Pusę gautos masės suberiame į kepimo popieriumi išklotą formą, ją paskirstome tolygiai ir stipriai suspaudžiame delnais, kad pagrindas būtų tvirtas. Ant viršaus paskleidžiame uogas (prieš tai uogas galima sumaišyti su šaukštu klevų sirupu), o ant šių suberiame likusius trupinius. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol trupiniuočio viršus taps gražiai auksinės spalvos.