Želė, graikiško jogurto ir uogų tortas – toks kaip pavasaris: lengvas, gaivus ir draugiškas mažyliams. Puikus pasirinkimas pirmajam, o gal net 99-tajam gimtadieniui. Gaminimui prireiks 2 skirtingo dydžio formų. Mes naudojome 16 ir 10 cm.
Želė, graikiško jogurto ir uogų tortas buvo gaminamas žurnalo “Tavo vaikas” pavasario numeriui.
Reikės:
300 g graikiško jogurto
100 ml grietinėlės
50 g agavų sirupo
25 g želatinos
1 v.š. citrinos sulčių
1 pakelio norimos spalvos želė
Saujos šaldytų uogų
Žele paruošiame taip kaip nurodyta ant pakelio (tik naudojame perpus mažiau vandens), supilame į mažesnę formą, sudedame uogas ir paliekame stingti. 20 g želatinos užmerkiame su 100 ml šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies tačiau užvirti neleidžiame. Jogurtą sumaišome su citrinos sultimis ir klevų sirupu. Paliekame 15 minučių išbrinkti. Grietinėlę išplakame ir sumaišome su jogurto mišiniu. Į didesnę formą dedame sustingusią žele su uogomis ir ją apipilame graikiško jogurto mase. Dedame į šaldytuvą ir leidžiame viskam sustingti.