Žemoje temperatūroje kepta vištienos krūtinėlė vienas tų receptų, kuriuos reikia pabandyti, kai turima daugiau laiko. Taip paruošta vištiena išlieka sultinga, minkšta ir lengvai plėšoma. Likučius visada galima panaudoti Vištienos makaronų sriubai, Orkaitėje užkepti nachos ar Tortilijos suktinukams su vištiena ir kukurūzais.
Vienas mano dažnai naudojamų mėsos ingredientų virtuvėje – vištienos krūtinėlė. Vištienos krūtinėlę labai lengva paruošti, bet labai lengva ir perkepti/išsausinti – tą tikriausiai jau pastebėjote. Norėdama geriausio rezultato – sultingos ir aromatingos vištienos į pagalbą pasitelkiau Thermapen one termometrą, kuris yra tiksliausias ir greičiausiai matuojantis kulinarinis termometras pasaulyje, naudojamas garsių šefų!
Su nuolaidos kodu ZUIKIO9 www.ekorner.lt šiam PROFESIONALIAM prietaisui bus suteikia ir nuolaida.
Jei labai mėgstate suktis virtuvėje, neįsivaizduojate savaitgalio be grill’inimo ar konditerijoje esate nebe naujokas – visada verta investuoti į profesionalią techniką (praeitą savaitę stor’iuose būtent ir lyginau savo senąjį maisto termometrą su Thermapen one termometru iš www.ekorner.lt). Iš tikro, jei esate prisiekęs meseėdis, gyvenate maistu, jums svarbu kokybiškai iškepta, sultinga mėsa – tai maisto termometras turėtų būti NR.1 virtuvės pagalbininkas ir TAŠKAS bei ŠAUKTUKAS!
Apie patį receptą – sultinga, žemoje temperatūroje kepta vištiena su traškiomis ir gaiviomis salotomis puikiai tiks pietums, vakarienei, o vištienos likučiai nuostabiai tinka į tortilijos, naminius kebabus, sriubas ar nach’us!
1 val 30 min
4 porcijos
Reikės:
1 kg vištienos krūtinėlės
2 šaukšteliai česnako miltelių
1 šaukštelis džiovinto rozmarino
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
50 g bbq padažo arba natūralaus pomidorų padažo sumaišyto su medumi
300 g šviežių salotų lapų (rukola, špinatai ar kitos mėgstamos salotos)
100 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
50 g tarkuoto parmezano
50 g graikinių riešutų
Padažui:
30 ml balzaminio acto
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
pipirų
Vištienos krūtinėlę kruopščiai įtrinkite česnako milteliais, džiovintu rozmarinu, raudonėliu ir rūkyta paprika. Leiskite pasimarinuoti apie 30 minučių, kad prieskoniai įsigertų į mėsą.
Įkaitinkite orkaitę iki 120°C arba paruoškite grilį ne tiesioginei kaitrai.
Dėkite krūtinėlę ant grotelių arba į orkaitę, kai krūtinėlės temperatūra pasiekia 65°C, įtrinkite padažu (kažkur po 30 – 40 minučių). Tada tęskite kepimą dar apie 10–15 minučių, kol temperatūra pakils iki 75°C ir mėsa bus sultinga.
Kol krūtinėlė kepa, paruoškite salotas. Į dubenį dėkite salotų lapus, vyšninius pomidorus, sūrį ir pabarstykite riešutais. Indelyje sumaišykite balzaminį actą su alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, pipirų ir užpilkite padažą ant salotų.
Iškepusią krūtinėlę supjaustykite griežinėliais ir patiekite su salotomis.