Žiedinio kopūsto tyrelė su vištiena ir sviestu yra puikus būdas įtraukti sveikus ingredientus į kūdikio racioną. Ši tyrelė lengvai virškinama, turtingas baltymais ir vitaminais, kurie būtini kūdikio augimui ir vystymuisi.
Žiedinis kopūstas tyrelę praturtina skaidulomis ir vitaminais, tuo tarpu vištiena yra puikus baltymų šaltinis. Sviestas prideda kūdikio tyrelei švelnumo ir rekomenduojamas vartoti nuo 7 mėnesių. Šis receptas puikiai tinka primaitinimo pradžioje susipažinus su kiekvienu ingredientu atskirai ir, žinoma, vėlesniais laikotarpiais. Žiedinio kopūsto tyrelė su vištiena ir sviestu yra greitai ir lengvai paruošiama, maistinga ir gardi.
Reikės:
100 g žiedinio kopūsto
100g vištienos filė
1 šaukštelio sviesto
Nuplaukite žiedinį kopūstą, nupjaukite kietąją dalį ir sudėkite į garų puodą.
Supjaustykite vištienos filė smulkiais gabalėliais. Įdėkite vištienos gabalėlius į garų puodą kartu su kopūstu. Uždenkite. Virkite apie 15-20 minučių, kol kopūstas taps minkštas.
Į maisto smulkintuvą sudėkite visus ingredeintus ir trinkite iki norimos konsistencijos. Jei norisi skystesnės tyrelės – įpilkite papildomo skysčio (garintuve likusio vandens, mamos pieno ar pieno mišinio).