Kviečiu išbandyti šias žiemos salotas ir pasimėgauti šiltomis daržovėmis puikiai tinkančiomis prie mėsos.
Daržovių kepimas yra vienas paprasčiausių būdų valgyti daugiau daržovių. Šias keptas daržovių salotos tikrai negalima vadinti nuobodžiomis. Šiltos ir sočios žiemos salotos – puikiai tinkančios šaltai žiemos dienai.
Reikės:
1 raudonojo svogūno
1 mažo sviestinio moliūgo
4 mažų bulvių
2 morkų
1 saliero
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
4 saujų salotų
Padažui rinkitės Felix salotų padažą arba:
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balzamiko acto
po 2 šaukštus šviežių bazilikų, kalendrų ir petražolių, smulkiai supjaustytų
1 žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
Susmulkinkite visas daržoves (salotų nesmulkinkite) panašaus dydžio gabalėliais. Įdėkite jas į dubenį su 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos bei pipirų ir gerai išmaišykite. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200C orkaitę 35–40 minučių.
Pasigaminkite salotų padažą sumaišydami alyvuogių aliejų, balzamą, druską, pipirus ir žoleles arba keptas daržoves pagardinkite jau paruoštu Felix padažu salotoms.
Salotas sumaišykite su keptomis daržovėmis ir padažu.