Kopūstų ir agurkų salotos yra klasikinis ir labai paprastas rudens salotų receptas. Puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Kopūstai yra vienas salotų elementų, kurios padeda salotų traškumą išlaikyti net ir po kelių dienų. Jei esate kopūstų gerbėjas ar nežinote kaip šią daržovę dar panaudoti – būtinai išbandykite šias salotas. Juose nėra pieno produktų ar majonezo, tačiau visus skonius puikiai sujungia naminis garstyčių padažas.
Šis receptas yra nuostabus tuo, kad…
- Jei pageidaujate, galite salotas pagaminti iš anksto, nes skoniai ir tekstūra iš tikrųjų tik pagerėja po poros valandų laikant šaltai
- Itin trašku ir skanu!
- Kopūstų ir agurkų salotos puikiai dera su beveik bet kokiu patiekalu.
- Jos pagamintos iš šviežių, mūsų daržuose randamų daržovių – jokio greito, perdirbto maisto.
- Jokių sudėtingų procesų ar žingsnių.
- Šaldytuve jos išlieka šviežias kelias dienas!
Jei pristigote idėjų, kur dar panaudoti kopūstą, štai kelios rekomendacijos:
Avižinių dribsnių ir kopūsto blynai
Kopūstų salotos su kefyro padažu
4 porcijos
15 min
Reikės:
1 mažo kopūsto, sutarkuoto burokine tarka
1 didelio agurko, supjaustyto plonais griežinėliais
1/2 raudonojo svogūno, plonai supjaustyto
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. baltojo acto
Druskos ir pipirų pagal skonį
Sumaišykite tarkuotą kopūstą, agurkus ir raudonąjį svogūną.
Atskirame dubenyje suplakite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir actą. Įberkite druskos ir pipirų.
Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.
Leiskite pastovėti apie 10 minučių, kad skoniai įsigertų.