Kuskuso ir žirnelių salotos

Kuskuso ir žirnelių salotos – tai 2025 metų vasari puikiai tinkančios salotos, šiltos ir sočios, puikiai tinkančios nesibaigiančiam lietui ir karščiu nelepinantiems orams.

Šios gaivios ir maistingos salotos – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Perlinių kuskusų tekstūra dera su traškiais pistacijų riešutais, šviežiais žirneliais ir aromatingomis žolelėmis. Lengvas padažas iš alyvuogių aliejaus, medaus, citrinos sulčių ir Provanso žolelių priduoda salotoms vasariškos gaivos.

Kuskuso ir žirnelių salotas be salotų lapų valgo ir mano vaikai.

Dar keli patarimai:

  • Naudokite šviežius arba šaldytus žirnelius – jie greitai išverda ir išlaiko saldų skonį.
  • Jei neturite perlinio kuskuso, galima naudoti bolivinę balandą (kynvą) ar soras.
  • Padažą galima pasiruošti iš anksto – jis tinka ir kitoms daržovių salotoms.
  • Jei norisi sotumo, galima pridėti fetos ar avinžirnių.

Bulvių salotos

Kopūstų ir agurkų salotos

Mango ir avokado salotos

Keptos duonos, obuolio mišrainė su sūriu

Kuskuso ir žirnelių salotos

20 min

4 porcijos

  • 1 stiklinės (135 g) žirnelių
  • 1 stiklinės (160 g) perlinio kuskuso + 1½ stiklinės vandens + 1 a. š. druskos
  • 1 stiklinė rukolos ar kitų mėgstamų salotų lapų
  • ½ stiklinės (apie 10 g) smulkintų mėtų
  • ½ stiklinės skrudintų pistacijų, stambiai kapotų
  • 0,5 citrinos tarkuotos žievelės

Padažas:

  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. medaus
  • 2 valg. š. citrinų sulčių
  • ½ a. š. Provanso žolelių
  • ¼ a. š. česnako granulių
  • Druska pagal skonį

Užvirkite vandenį ir suberkite žirnelius. Virkite kelias minutes, kol jie sušils. Jei žirneliai šaldyti pavirkite šiek tiek ilgiau. Aš daržoves mėgstu virti virš garų, tada jos išlieka traškios ir nevandeningos.

Į kitą puodą su verdančiu vandeniu suberkite kuskusą, įdėkite druskos. Virkite 8–10 min., kol kuskusas suminkštės. Galite įmaišyti 1–2 a. š. alyvuogių aliejaus, kad nesuliptų.

Pasiruoškite likusius ingredientus: Sukapokite pistacijas, nutarkuokite citrinos žievelę, susmulkinkite mėtą.

Paruoškite padažą: Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, citrinų sultis, Provanso žoleles, česnako granules ir žiupsnelį druskos.

Į salotų dubenį sudėkite trakuotos citrinos žieveles, išvirtą kuskusą, žirnelius, rukolą, mėtą, pistacijas. Užpilkite padažu ir viską gerai išmaišykite.

Paskaninkite papildoma druska, jei reikia. Skanaus!

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos