Prieskonių mišinys ‘Pumpkin spice” – tai rudens MUST HAVE! Be šio prieskonių mišinio negaliu įsivaizduoti rudens. Na, to saulėto, švelniai rudo atspalvio, kai laukia nežvarbia lietus ir dangaus nepuošia cepelino atspalvis :).
Prieskonių mišinys ‘Pumpkin spice” be galo populiarus Amerikoje, juo gardinami kepiniai, kava, granola, arbata, kosmetika, žvakės. Na, praktiškai viskas, kas kvepia. Įdomu kodėl Lietuvos prieskonių gamintojai dar negamina šio rudeniu alsuojančio prieskonių mišinio?
Asmeniškai šiuos prieskonius naudoju pyraguose (itin tinka su obuoliais, moliūgais ar kriaušėmis), sausainiuose, kavoje, arbatoje, granoloje, na ir kituose desertuose, kuriuose naudoju moliūgų tyrę ar obuolius. Pasigaminu vieną kartą per sezoną (o gal metus) ir man užtenka :).
Reikės:
4 v.š. cinamono
2 v.š. malto imbiero
2 a.š. gvazdikėlių
2 a.š. muskato
Pusės arbatinio šaukštelio pipirų
Visus nesutrintus prieskonius sudedu į trintuvą ir sutrinu iki birios (prieskonių konsistencijos) masės ir sumaišau su likusiais prieskoniais. Sudedu į stiklainiuką ir sandariai uždarau.
4 Komentarai
Your comment is awaiting moderation.
[…] 2 a.š. “pumpkin spice” prieskonių […]
[…] v.š pumpkin spice prieskonių arba […]
[…] puodelio rikotos sūrio1 a.š. kepimo miltelių1/2 a.š. pumpkin spice prieskonių arba cinamono1/4 a.š. druskosPriedai:1/2 puodelio šokolado gabalėlių1/2 puodelio […]
[…] a.š. pumpkin spice prieskonių mišinio arba […]
[…] 2 a.š. “pumpkin spice” prieskonių […]