Šią savaitę į mano pirmoko pietų/užkandžių dėžutę keliavo – bananiniai avižinių dribsnių batonėliai. Neliko nė vieno. Valgė ir mano metukų mažylė, tik jai kepiau atskirai – be medaus ir džiovintų spanguolių. Aš vis dar paniškai bijau, kad mano mažoji neužspringtų. O kaip sekasi savo mažuosius auginti Jums?
Bananiniai avižinių dribsnių batonėliai tiks greitiems pusryčiams (manasis pirmokas rytais taip sunkiai valgo, kad kartais toks batonėlis yra puikus išsigelbėjimas) ir užkandžiui. Batonėliai yra ne tik labai paprasti pagaminti, bet ir pilni vaikams naudingų ingredientų. Avižiniai dribsniai suteiks sotumo, bananai saldumo, riešutų sviestas užtikrins kremišką tekstūrą, o džiovintos spanguolės pridės šiek tiek gaivumo ir rūgštelės. Tai puikus užkandis, kurį galite pasiimti su savimi į darbą, mokyklą arba mėgautis namuose prie kavos puodelio.
Ir jei dar galvojate, kas puikiai tiktų į vaikų užkandžių dėžutę, aš rekomenduoju:
Česnakinių spragėsių receptas (kodėl ne?)
30 min
6 batonėliai
Reikės:
2 prinokę bananai
1 puodelis avižų
1/2 puodelio riešutų sviesto
1/4 puodelio džiovintų spanguolių
1 v.š. medaus (nebūtina)
Sutrinkite bananus ir sumaišykite su kitais ingredientais.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių arba kol batonėliai įgaus švelniai rusvą atspalvį.