Ši ryški bananų, uogų ir burokėlių tyrelė spalvos gausi skaidulų, kalio, antioksidantų ir daugybės kitų kūdikiui būtinų vitaminų ir mineralų. Bananų, uogų ir burokėlių tyrelė pagaminama mažiau nei 10 minučių ir tinkama šaldyti, kreminė, tiršta ir tinkama nuo 7-8 mėnesių.
Kaip gaminti tyres kūdikiui skaitykite ČIA.
Reikės:
2 bananų
2/3 puodelio šviežių arba šaldytų uogų
1/4 puodelio smulkiai supjaustyto burokėlio
1 a.š. citrinos sulčių
Užvirinkite vandenį (vandens turi būti apie 5 cm). Į garintuvo krepšelį sudėkite burokėlius, krepšelį uždėkite ant verdančio vandens ir uždenkite dangčiu. Virkite garuose apie 7 minutes arba tol, kol suminkštės. Jei uogos šaldytos, 3 minutes pavirkite garuose su burokėliu. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Atidėkite vandenį.
Arba išvirkite burokėlį puode su vandeniu.
Visus ingredientus perkelkite į trintuvą ir 1-2 minutes trinkite iki vientisos tekstūros. Įpilkite 1/4 puodelio skysčio (vandens likusio nuo garinimo, motinos pieno arba mišinio) ir pertrinkite. Jei reikia – įpilkite daugiau skysčių.