Bulvių ir kale kopūsto sriuba ir morkomis tiks, kai norėsis maistingos ir greitai pagaminamos sriubos. Ši daržovių sriuba – puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. Ji ne tik šildanti, bet ir kupina vitaminų, puikiai tinka tiems, kurie siekia valgyti daugiau augalinio maisto. Be to, tai ekonomiškas receptas, kuriam nereikia jokių egzotiškų ingredientų – viską gali rasti artimiausioje parduotuvėje ar net savo darže.
Ši daržovių sriuba yra be glitimo, gali būti lengvai pritaikoma veganiškai – tereikia pasirinkti augalinį sultinį. Kale kopūstas suteikia šiai sriubai papildomų maistinių medžiagų, o bulvės – kreminės tekstūros. Tai viena iš tų sriubų, kurių skonis antrą dieną net dar geresnis – tad drąsiai virkite didesnį puodą!
Patarimai:
- Jei nori veganiškos versijos – naudok augalinį sultinį.
- Kale gali pakeisti špinatais ar lapiniais burokėliais.
- Jei nori dar daugiau baltymų – gali įdėti virtų avinžirnių ar pupelių.
Ši daržovių sriuba yra švelnaus skonio, todėl tinka ir vaikams. Tai puikus pasirinkimas norint valgyti sveikiau. Bulvių ir kale kopūsto sriuba– sotus, šiltas ir labai paprastas patiekalas.
Kokosinė sriuba su bulvių traškučiais
Vištienos ir morkų sriuba su kokosų pienu
Šaltibarščiai su feta ir krienais
Brokolių ir lapinių kopūstų sriuba

⏲ Gaminimo laikas:
- Paruošimas: 10 min
- Virimas: 25 min
- Iš viso: 35 min
4 porcijoms reikės:
- 3 vidutinės bulvės
- 1 nedidelė žiedinio kopūsto galvutė
- 2 morkos
- 1 svogūnas (nebūtina, bet suteikia skonio)
- 2 skiltelės česnako
- 1 litras daržovių sultinio (arba vištienos)
- Sauja kale kopūsto lapų (be kietų stiebų)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska, pipirai pagal skonį
- (Nebūtina) Žiupsnelis džiovintų čiobrelių arba raudonėlio
Bulves, morkas ir svogūną nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais. Kale kopūstą nuplėšome nuo kietų stiebų ir stambiai supjaustome.
Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame svogūną ir kepame 3–4 minutes, kol suminkštės. Įdedame česnaką ir dar pakepiname minutę.
Į puodą sudedame bulves, morkas, žiedinį kopūstą, įpilame sultinio. Sriubai užvirus, sumažiname kaitrą, uždengiame ir verdame apie 15–20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Galima palikti sriubą taip arba dalį sriubos sutriname maisto smulkintuvu – sriuba bus tirštesnė.
Sudedame kale lapus ir paverdame dar 5 minutes. Pagardiname druska, pipirais ir prieskoniais.
Patiekti galima su skrebučiu arba šlakeliu alyvuogių aliejaus.