Citrininė lašiša su porais visai šeimai, net ir mažiausiems valgytojams tinkantis receptas. Pagaminsite per 30- 40 minučių.
Pastarosios savaitės bėgo beprotišku tempu, vaikus ir mus užklupo ligos: mažąją neaiškūs bėrimai, o mus, likusius 3 šeimos narius, skrandžio gripas. Pastarasis ilgam atima jėgas ir apetitą. Taigi pastarosiomis savaitėmis gaminu daug laiko nereikalaujančius patiekalus: Vištiena džiūvesėliuose, Varškės pyragas su smidrais, Vištiena panko džiūvesėliuose su salotomis, Keptos duonos, obuolio mišrainė su sūriu, Greitas makaronų apkepas ir keletas troškinių bei karių svečiavosi mūsų virtuvėje pastarąsias savaites.
Citrininė lašiša su porais daug laiko nereikalaujantis žuvies patiekalas. Kepamas vienoje skardoje su porais, tad sutaupysite ir laiko, ir vandens plaunant indus. Gardu ir sveika.
Dar keli patarimai:
- Porai gali turėti žemių tarp sluoksnių, todėl juos būtinai gerai nuplaukite!
- Lašišą galite keisti kitomis žuvies rūšimis, pavyzdžiui, menke.
- Džiūvėsėlius galite pakeisti panko džiūvėsėliais arba sumaltomis avižomis.
- Jogurtą galima keisti grietine ar paprastu jogurtu.

35 min
4 porcijos
Reikės:
Lašiša ir porai:
- 3–4 vidutinio dydžio porų
- 500 g lašišos file
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
Citrinų ir pipirų džiūvėsėliai:
- 1 puodelio džiūvėsėlių
- 1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
- druskos
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. citrinos sulčių (apie 1 nedidelė citrina)
- 2 a.š. česnako granulių arba 2 susmulkintų česnako skiltelių
Jogurtas:
- 1 puodelio graikiško jogurto
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 a.š. pipirų
- 1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
- 2 v.š. citrinos sulčių
- Druskos
- 1 a.š. česnako granulių arba 1 česnako skiltelė, sutarkuota
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Porus supjaustykite į 2 cm storio griežinėlius.
Į kepimo skardą suberkite porus, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir išmaišykite. Porus stumtelėkite į skardos kraštus, o viduryje padėkite lašišą, odos puse žemyn. Pabarstykite druska ir palikite pastovėti.
Paruoškite džiūvėsėlius: Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, citrinos žievelę ir pipirus. Išmaišykite. Įberkite druskos, supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir sudėkite ęesnako granules. Gerai išmaišykite.
Lašiša apklokite džiūvesėliais. Skardą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20–25 minutes, kol džiūvėsėliai taps auksiniai ir traškūs.
Kol kepa lašiša, paruoškite jogurtą: Į dubenį įdėkite jogurtą, alyvuogių aliejų, pipirus, citrinos žievelę, citrinos sultis, druską ir ęesnako granules. Gerai išmaišykite.
Iškeptus porus apšlakstykite citrinos sultimis.
Patiekite lašišą su keptais porais ir šaukštu jogurto. Skanaus!