Kesadilijos su sūriu ir saldžiąja bulve

Kesadilijos su sūriu ir saldžiąja bulve – puikiai tiks tiek greitai vakarienei, tiek į vaikų užkandžių dėžutę. Saldžiosios bulvės čia suteikia kreminės tekstūros ir natūralaus saldumo, avinžirniai – sotumo, o sūrių mišinys viską apjungia. Receptas labai paprastas, galima lengvai derinti prieskonius, sūrius ar pagardus pagal nuotaiką ar šeimos poreikius.

Mini patarimai, kad būtų DAR skaniau

  • Į įdarą įmaišyk lašelį citrinos sulčių. Rūgštelė iškart subalansuoja saldumą.
  • Jei mėgsti aštriau, avinžirnių–bulvių masę papildyk ½ a.š. rūkytos paprikos arba šiek tiek smulkintų chalapos pipirų.
  • Sūrių mišinį paįvairink čederiu. Kesadilijoms suteikia lipnumo bei intensyvesnio skonio.
  • Neperkepk tortilijų. Tiesiog kelios minutės iš abiejų pusių – tada jos bus traškios išorėje, bet vidus liks minkštas ir tirpstantis.
  • Patiek su gaiviu padažu. Majonezo–jogurto mišinys arba liesa grietinė nuostabiai subalansuoja šilumą ir prieskonius.

Dar kelios idėjo be mėsos:

Kalafijorų ir pupelių karis

Lęšių troškinys su riešutų sviesto kremu

Kokosinė sriuba su bulvių traškučiais

Kreminiai bulvių virtiniai (gnocchi) su burata

Saldžioji bulvė su avinžirniais

30 min

4 nesočios ar 2 super sočios suaugusiųjų porcijos

Reikės:

350–400 g saldžiųjų bulvių, nuskustų ir supjaustytų kubeliais

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 a.š česnako granulių arba skiltelė smulkinto česnako

1 arbatinis šaukštelis malto kumino

200 g virtų ar konservuotų avinžirnių

pusė saujos petražolių 

Keli šaukštai vandens

Druskos, pipirų

50 g fetos

Keli šaukštai tarkuoto kietojo sūrio

4 tortilijos

100 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų

Chalapos pipirų (nebūtina)

Šauksto majonezo+ 2 v.š. graikiško jogurto+česnako granulių+druskos padažo arba grietinės patiekti

Paruošiame saldžiąsias bulves: Įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Išklojame skardą kepimo popieriumi.

Saldžiąsias bulves sumetame į skardą, pašlakstome 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, pasūdome.

Kepame 20–25 min, kol suminkštės.

Paruošiame avinžirnius. Keptuvėje įkaitiname 1 šaukštą aliejaus. Sudedame prieskonius pakepiname minutę  Sudedame avinžirnius (galima su trupučiu skysčio), pašildome.

Į dubenį sudedame avinžirnius ir keptas saldžiąsias bulves. Sutriname iki vientisos masės (jei reikia, įpilame 1–3 šaukštus vandens). Įmaišome petražolių. Pagardiname druska ir pipirais.

Fetą susmulkiname ir sumaišome su tarkuotu kietuoju sūriu. Ant tortlijos užbarstome dalį sūrio, uždedame avinžirnių ir bulvių įdaro, pabarstome sūriu, uždedame tortilijos blyną.

Keptuvėje ant vidutinės kaitros dedame tortiliją. Kepame 2 min, apverčiame ir kepame dar 2 min.

Kesadilijas supjaustome trikampiais.

Patiekiame su pomidoraus ir liesa grietine ar majonezo-jogurto padažu.

Kesadilija su saldžiąja bulve
Vegetariška kesadilija

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos