Kotletukai su naminiu pomidorų padažu – tai Graikijos virtuvės įkvėptas receptas. Po ilgaamžiškumo kurso itin susidomėjau Viduržemio jūros virtuve, kuri maistine prasme laikoma viena sveikiausių. Viduržemio jūros virtuvė pabrėžia šviežių vaisių, daržovių, ankštinių, riešutų, sėklų naudą, vartojama daug alyvuogių aliejaus, pilno grūdo produktų. Šį kartą išbandžiau keletą Graikijos virtuvės patiekalų, o vienas pirmųjų buvo šis – kotletukai su naminiu pomidorų padažu.
Šis receptas sujungia vaikystės skonius su šiuolaikinės kulinarijos dvasia. Kotletukai – minkšti ir sultingi, o pomidorų padažas – aromatingas ir švelniai rūgštus.
1 val
4 porcijos
Reikės:
Kotletukams:
1 riekės baltos duonos
50 ml sultinio
400 g maltos mėsos
1 skiltelės česnako
1 svogūno (sutarkuotas)
Saujos petražolių
Druskos
Pipirų
1 a.š malto kumino
Alyvuogių aliejaus
Padažui:
Alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
3 pomidorų (tarkuotų)
300 g konservuotų pomidorų savo sultyse
1 a.š. cukraus
0,5 a.š kumino
druskos
Paruošiame kotletukus: užmerkiame duoną sultinyje, kol suminkštės.
Nugręžiame duoną ir dedame į dubenį. Tai pat sudedame maltą mėsą, smulkintą česnaką, svogūną,
smulkintas petražoles, druską, pipirus ir kuminą. Ingredientus išmaišome. Uždengiame maistine plėvele ir palaikome šaldytuve apie 30 min. Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir apkepame iš visų pusių kol apskrus. Kotletukus baigiame kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Paruošiame padažą: Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Pakepame česnaką. Supilame pomidorus, konservuotą pomidorų tyrę. Įberiame kumino, cukraus ir druskos. Kaitiname padažą, kol dalis skysčio nugaruos ir liks tirštas padažas. Likus 10 min. iki kotletų kepimo pabaigos, užpilame padažą.
1 Komentaras
Ačiū už receptą