Makaronų pyragas – tai klasikinis tiek vaikams, tiek suaugusiems skoniais priimtinas receptas. Tinka, kai norisi patogaus ir šildančio maisto. Šis receptas sujungia mėgstamus vaikų ingredientus makaronus (naudojau spageti tipo) su gausiu sūrio sluoksniu, sukurdamas skonio receptoriams malonų skonį.
Makaronų pyragas:
idealiai tinka sunaudoti vištienos ar spageti likučius
šis receptas idealiai tinka užimtiems savaitgalio vakarams. Galite paruošti iš anksto ir iškepti, kai būsite pasiruošę valgyti.
vaikai dažniausiai yra išrankūs valgytojai, tačiau pyrago išvaizdos valgymas gali tapti nuotykiu.
Tobulo makaronų pyrago patarimai ir gudrybės
- Virkite spagečius teisingai: įsitikinkite, kad spagečiai išvirti iki al dente. Perkepdami gausite purų pyragą.
- Kruopščiai išmaišykite: įsitikinkite, kad makaronai gerai aptepti kiaušinio ir parmezano sūrio mišiniu, kad pyragas iškeptų ir sustingtų tolygiai.
- Leiskite atvėsti: tobulo spagečių pyrago raktas yra leisti jam pailsėti kelias minutes po kepimo. Tai leidžia palengvinti pjaustymą.
Jei planuojate suvalgyti likučius per 2–3 dienas, makaronų pyragą laikykite sandariame inde šaldytuve. Būtinai sandariai uždenkite, kad išlaikytumėte šviežumą.
Jei jums patiko šis receptas, išbandykite:
Makaronai su rikotos ir citrinos padažu
Makaronų ir kalakutienos kotletukai
Makaronų lizdeliai su kalakutiena
40 min
4 porcijos
Reikės:
- 250 g spageti tipo makaronai
- 2 didelių išplaktų kiaušinių
- 400 g susmulkintos vištienos, bet puikiai tinka ir malta vištiena ar kalakutiena
- 1/2 puodelio parmezano
- 1 puodelio rikotos sūrio
- 1 puodelis tarkuoto mocarelos sūrio**
- 1/2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. česnako miltelių
- 1/2 a. š. svogūnų miltelių
- 2 puodelių pomidorų padažo*
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
* dažniausiai pomidorų padažą išsiverdu ir sutrinu iš skardinės pomidorų savo sultyse, smulkinto kepinto svogūno, česnako ir prieskonių bei druskos.
Išvirtus spagečius sudėkite į dubenį ir aptepkite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir 1/4 puodelio parmezano sūrio. Sudėkite mišinį į spageti makaronus ir gerai išmaišykite.
Sudėkite makaronų mišinį į riebalais išteptą pyrago skardą ir paskleiskite, kad susidarytų “pyrago plutelė”.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir kepkite smulkintą vištieną su druska, česnako ir svogūnų milteliais 5 minutes arba kol mėsa iškeps. Jei reikia, nusausinkite riebalų perteklių.
Pomidorų padažą užpilkite ant mėsos ir išmaišykite.
Į dubenį suberkite rikotos sūrį, likusį 1/4 puodelio parmezano sūrio ir itališkas žoleles ir išmaišykite, kad susimaišytų.
Ant makaronų užtepkite rikotos/parmezano sūrio mišinį, tada sluoksniuokite mėsos mišinį ir galiausiai uždėkite 1 puodelį mocarelos.
Padėkite indą ant skardos ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.